Hiába Terryék mezőnyfölénye, csak egy pontot szereztek

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 15:48
Visszafogott játékkal csak döntetlenre futotta a bajnoki címvédő Chelsea-nek a Bolton ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. José Mourinho csapata aligha ezzel a játékkal akar címet védeni vagy éppen BL-t nyerni, ha a tabellára néznek azt látják: a forduló előtt hárompontos hátrányuk ötre nőtt, miután a listavezető Manchester United 0-2-ről fordítva 4-2-re verte az Evertont.
Shaun Wright Phillips (Chelsea, balra) és Idan Tal (Bolton, jobbra) csúszik össze egy labdáért
Reuters
Shaun Wright Phillips (Chelsea, balra) és Idan Tal (Bolton, jobbra) csúszik össze egy labdáért
Shaun Wright Phillips (Chelsea, balra) és Idan Tal (Bolton, jobbra) csúszik össze egy labdáért
Reuters
Shaun Wright Phillips (Chelsea, balra) és Idan Tal (Bolton, jobbra) csúszik össze egy labdáért

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Chelsea-nél Lampard, Drogba, Joe Cole csak a kispadon kapott helyett, Ashley Cole, Ballack és Ferreira még ott sem. Hiába, a többfrontos helytállást a bajnoki címért folytatott nagy csatában sem szabad feledni, jövő héten BL-visszavágók, mikor kapjanak a húzóemberek pihenőt, ha nem egy szimpla bajnokin. Igaz, a forduló előtt hatodik Bolton még hazai pályán sem tűnt egy előre lefutott kötelező házifeladatnak, azért a mérkőzés előtt esélyesebbnek így is a Chelsea B tetszett.

Kezdésnek az ötödik percben a kapunak háttal álló, labdát átvevő Andrij Sevcsenkót szorította ki a tizenhatoson kívülre három vendégvédő - több volt ebben a lehetőségben -, majd hat perccel később Shaun Wright–Phillips éles beadása suhant el a középen érkezők előtt.

A hazai mezőnyfölényt ellensúlyozandó két lehetőség adódott a vendégek előtt is. Anelka abban a percben lőtt a hazai kapu fölé, amikor az Everton megszerezte a vezetést a Manchester United ellen a nap másik kiemelt találkozóján. Volt is öröm a hazai publikum részéről, amikor bemondták az ellenlábas eredményét. Úgy tetszik: Angliában is a legszebb öröm a káröröm.

Carvalho megsérült

Térdsérülést szenvedett a Bolton elleni, szombati PL-mérkőzésen Ricardo Carvalho, a Chelsea portugál védője, így nem szerepelhet a londoni labdarúgócsapatban a Liverpool elleni, keddi Bajnokok Ligája-elődöntőben.
A játékost Kevin Davies rúgta fel még az első félidőben, s le is kellett cserélni.
"Az egész szezonban ő volt a legjobb védőnk" - mondta szomorúan Jose Mourinho, a Chelsea vezetőedzője. "A liverpooli bajnokin is veszítettünk nélküle."
A címvédő Chelsea januárban, a Liverpool ellen vesztett legutóbb bajnokit. A két együttes BL-elődöntős párharcának e heti, első találkozója 1-0-ás Chelsea-sikert hozott, a keddi visszavágóra Liverpoolban kerül sor.
Erre aztán Manchesterben is okot adott a Chelsea, amikor a 19. percben hátrányba kerültek.

A Tejmurjan által beívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát a második angol élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő szlovák légiós, Lubomir Michalik lőtte a hálóba közelről.

Nem sokáig késett a válasszal a Chelsea: Bridge baloldali beadását Kalou előrevetődve fejelte a vendégkapuba.

A 25. percben a vendégkapus, Jääskeläinen öngóltól mentette meg a csapatát, majd Sevcsenko lövését tolta bravúrral szögletre. A sérült Carvalho helyére a 29. percben Lampard érkezett, így már ő adhatta be azt a szögletet, amelynél az előbb még bravúrosan védő vendégkapus nagyot hibázott. Alászaladt a labdának, így Essien üresen lőhetett, de a kapu mellé.

Valószínű még az előbbi rossz kijövetel motoszkálhatott Jääskeläinen fejében, mert a 34. percben a vonalon ragadt a következő Chelsea-szögletnél. Ezt két okból is rosszul tette. Először, mert Kalou így az ötösön szabadon fejelhetett, másrészt a kapufánál lévő Tejmurjan fejjel még a felsőlécre mentett ugyan, ám az onnan kifelé pattant a labda a gólvonalon ragadt kapus vádliját találta telibe, ahonnan aztán a Bolton kapujában kötött ki.

A második félidőre az ismét nyögvenyelősen akaró, de végeredményben halovány Sevcsenkót Drogba váltotta, gólt azonban a hazai mezőnyfölény és kihagyott helyzetek ellenére a vendégek szereztek.

Davies góljánál a komplett Chelsea-védelem csak asszisztált
Reuters
Davies góljánál a komplett Chelsea-védelem csak asszisztált

Jobboldali szabadrúgásra két vendégjátékot mozdult be, közülük Davies emelkedett jó ütemben és hét méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a hazai kapuba. A rögzített szituációnál a két vendégjátékos őrzésére kirendelt négy hazai védő, élükön Terryvel, mindegyike rögzítve maradt.

A hajrában teljesen beszorította saját kapuja elé már a kontrák lehetőségét is teljesen feladó Boltont a hazai gárda, de helyzetig, így újabb gólig nem jutottak a „kékek”.

Mivel a Manchester United végül 0-2-ről fordítva végül két góllal legyőzte az Evertont, a tabella élén öt pontra nőtt a Ferguson-csapat előnye a címvédő Chelsea-vel szemben.

PREMIER LEAGUE, ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

36. FORDULÓ:
Chelsea – Bolton 2-2 (Kalou 22., Jääskeläinen 34. - öngól, ill. Michalik 18., Davies 54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik