Henry: Addig maradok az Arsenalnál, amíg Wenger a vezetőedző

Vágólapra másolva!
2007.04.27. 16:06
Thierry Henry újabb „hűségnyilatkozatot tett az Arsenalnak: addigi biztosan a londoni klub labdarúgója lesz, amíg Arsene Wenger irányítja az együttest. A francia csatárzseni bízik honfitársában és elképzeléseiben, ezért egyelőre szóba sem jöhet, hogy csapatot váltson. A csatár esetleges idei távozása azután merült fel, hogy a napokban lemondott Arsene Wenger régi támogatója, David Dein klub-alelnök. Néhány lap ezért spekulációkba kezdett, s már a szkami stáb és néhány kulcsember távozásáról kezdett el írni.
A két sérült klasszis: Robin van Persie és Thierry Henry
A két sérült klasszis: Robin van Persie és Thierry Henry
A két sérült klasszis: Robin van Persie és Thierry Henry
A két sérült klasszis: Robin van Persie és Thierry Henry

A 29 éves világ- és Európa-bajnok támadó tavaly nyáron négy évre kötelezte el magát, de nemrég ismét felröppent a hír, az idei szezon szerényebb eredményi miatt mégis váltásra készül.

„Tavaly új szerződést kötöttem. Bízom vezetőedzőnkben és elképzeléseiben, ezért addig biztosan maradok, amíg irányít. Ez ennyire egyszerű dolog” – jelentette ki Henry, aki évek óta az Arsenal első számú sztárja, s „besorolása” annak ellenére rendíthetetlen, hogy a mostani idényben sérülésekkel bajlódik, s a legutóbbi probléma miatt már csak a következő szezonban léphet ismét pályára.

A csatár esetleges idei csapatcseréje azután merült fel, hogy a napokban lemondott Arsene Wenger régi támogatója, David Dein klub-alelnök. Néhány lap ezért spekulációkba kezdett, s már a szkami stáb és néhány kulcsember távozásáról kezdett el írni.

Thierry Henry a Sport című magazinnak adott interjújában, amelyet a BBC közölt, kitért a vártnál szerényebb eredményekre is, s noha megtehetné, mégsem keresett kibúvókat.

„Sajnos nem összpontosított úgy a csapat, mint a múltban. Olyan együttesek ellen veszítettünk pontokat, amelyek ellen korábban nem. Tehetséges a csapat, de a lehetőségekke élni kell. Én sem találtam annyiszor be a kapuba, nem voltam elég friss, hogy megfelelően segítsem az együttest a mostani szezonban” – szögezte le Henry.

A maródi sztár végül kitért a sérülésekre is, amelyek jelentős gondokat okoztak Wengernek.

„Nem akarok panaszkodni ezekre a dolgokra, de tény: Robin van Persie is sokat bajlódott sérüléssel, s William Gallas is több mint három hónapot hagyott ki. Rengeteg kiváló tehetséggel rendelkezik a klub, de a tapasztalatra is szükség van a jó eredmények eléréséhez. Sokkal jobb helyzetben lennénk, ha kihasználtuk volna a lehetőségeinket. Lesz mire építkeznünk, de élesebbnek kell lenni az ellenfél kapujánál, hiszen ez hiányzott a mostani szezonban” – zárta nyilatkozatát a francia futballista.

Az Arsenal már csak a Premiershipben érdekelt, a BL-elődöntős Liverpool FC-vel csatázik a harmadik helyért. A kupasorozatokból (Bajnokok Ligája, FA-kupa) idő előtt búcsúzott a londoni sztárcsapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik