WNBA: visszavonult a kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázó

Vágólapra másolva!
2023.01.16. 20:30
null
Maya Moore (jobbra) legutóbb 2019-ben lépett pályára, de csak 4 év után vált hivatalossá, hogy abbahagyja a profi kosárlabdázást (Fotó: Getty Images)
Bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai és világbajnok amerikai kosárlabdázó, Maya Moore.

 

A 33 éves kosaras 2019 óta nem lépett pályára, de mindenképpen le szerette volna zárni sportpályafutását a hivatalos bejelentéssel, amelyet vasárnap a Good Morning America című műsorban meg is tett.

Moore négy évvel ezelőtt azért hagyta ott a WNBA-t, hogy segítsen Jonathan Ironsnak – aki azóta már a férje – 23 esztendő után kijutni a börtönből, miután olyan gyilkosságért ítélték el, amit el sem követett. A párnak tavaly júliusban született meg első gyermeke, és részben ezért döntött a visszavonulás mellett a 2014-es WNBA-szezon legjobbja.

Maya Moore 12 évvel ezelőtt került be a profi ligába, ahol összesen 4984 pontot és 449 lepattanót szerzett a Minnesota Lynx csapatának színeiben, és négyszer nyert WNBA-t. Teljesítményével meghatározó szerepe volt a Lynx sikereiben, ezért jó eséllyel beválaszthatják a helyi sporthírességek csarnokába.

Mindemellett 2012-ben és 2016-ban olimpiát nyert az amerikai válogatottal, míg 2010-ben és 2014-ben világbajnoki címet is szerzett a nemzeti csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik