NHL: tizenkét gólos meccsen verte meg a Pittsburgh a vendég Buffalót

Vágólapra másolva!
2021.05.07. 08:43
null
Jeff Carter négy gólt szerzett (Fotó: Getty Images)
A Keleti divízióban élen álló Pittsburgh Penguins – többek között a 36 éves Jeff Carter karriercsúcsot jelentő négy góljának is köszönhetően – 8–4-re legyőzte a vendég Buffalo Sabrest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján

 

Carter három éve az első Penguins-játékos, aki négy gólt szerzett egy mérkőzésen, 2018. április 22-én Jake Guentzel volt négyszer eredményes a Philadelphia Flyers elleni playofftalálkozón. Cartert április 12-én a Los Angeles Kingstől szerezte meg a Pittsburgh, azóta 13 mérkőzésen nyolcszor talált be, azt megelőzően a kaliforniaiak színeiben 40 találkozón ugyanennyiszer volt eredményes.

A Toronto Maple Leafsben Auston Matthews a Montreal Canadiens ellen megnyert találkozón is gólt lőtt, így már 40 találatnál jár a szezonban. Ehhez mindössze 49 mérkőzésre volt szüksége, ilyen gyorsan az NHL-ben legutóbb az orosz Pavel Bure érte el a 40 gólt, az 1999–2000-es idényben ehhez neki 48 találkozó kellett. Matthews ebben a tekintetben nem sokkal maradt el a klubrekordtól, amelyet Frank Mahovlich tart még az 1960–1961-es idényből, amikor a 48. mérkőzésén lőtte a 40. gólját.

Hazai környezetben ugyan hosszabbításos vereséget szenvedett a Chicago Blackhawkstól, de így is sorozatban a 13. mérkőzésén szerzett pontot a Carolina Hurricanes. Ez a második leghosszabb sorozat ebben az idényben, ráadásul klubrekord-beállítás a csapat történetében, 2017 márciusában a mostanihoz hasonlóan kilenc győzelem és négy hosszabbításos vereség volt a gárda mérlege.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 8–4
Boston Bruins–New York Rangers 4–0
Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 1–2 – hosszabbítás után
New York Islanders–New Jersey Devils 1–2
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 5–2
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 3–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik