NHL: Ovecskinék hatot vágtak; megint kikapott a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.08. 07:13
null
Patrice Bergeron (balra) két góllal járult hozzá a Boston sikeréhez (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Washington Capitals idegenben 6–2-re megverte a Toronto Maple Leafset. A fővárosiak orosz klasszisa, Alekszandr Ovecskin a hajrában üres kapus góllal járult hozzá a fölényes sikerhez. A Nyugati főcsoport élén álló Anaheim Ducks kikapott a New York Rangerstől, míg a Boston Bruins a Pittsburgh Penguins ellen vetett véget balszerencsés sorozatának.

 

Vereséggel debütált a Toronto Maple Leafs kispadján Peter Horachek, akinek a csapata hazai pályán 6–2-es vereséget szenvedett a Washington Capitalstől. Az egyhuzamban harmadik győzelmüket arató fővárosiak sikeréhez Eric Fehr két góllal és egy assziszttal, míg Marcus Johansson két találattal járult hozzá. A végeredményt szűk fel perccel a mérkőzés vége előtt Alekszandr Ovecskin állította be egy üres kapus góllal. A Toronto zsinórban harmadszor, a legutóbbi tíz meccsén nyolcadszor maradt alul.

Patrice Bergeron duplájára alapozva a Boston hosszabbítás után 3–2-re felülkerekedett a Pittsburgh Penguins vendégeként. A Bruins az ezt megelőző három túlórás meccsét elveszítette, csütörtök hajnalban azonban megszakadt a pechszéria. A Pingvinek nincsenek jó formában, december 23. óta nyolc találkozójukból csak kettőn győztek.

A legutóbbi 12 mérkőzéséből már a 11.-et megnyerő New York Rangerst a Nyugati főcsoportot vezető Anaheim Ducks sem tudta megállítani, míg a gólt és gólpasszt jegyző Henrik Zetterberg vezette Detroit Red Wings minimális különbséggel múlta felül a Calgary Flamest.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Washington Capitals 2–6 (0–1, 2–3, 0–2)
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 2–3 – hosszabbítás után (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)
Calgary Flames–Detroit Red Wings 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)
Anaheim Ducks–New York Rangers 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik