NHL: Ovecskin mesterhármasával nyert a Washington

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 08:55
null
Alekszandr Ovecskin volt a Capitals vezére (Fotó: Getty Images)
A csapatkapitány Alekszandr Ovecskin mesterhármasával a Washington Capitals 4–3-ra nyert a vendég Florida Panthers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján – írja az MTI.


Az orosz sztár immár 18 gólnál tart ebben a szezonban, pályafutása során pedig 748-nál, azaz egyre jobban megközelíti az örökrangsorban harmadik helyen álló Jaromir Jagrt, aki már csak 18 találattal előzi meg. A 36 éves csapatkapitány 28. mesterhármasát érte el.

Szép mérföldkőhöz ért Joe Pavelski, aki megszerezte 400. gólját az NHL-ben. A Colorado Avalanche ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen 91 másodperc elteltével duplázott a Dallas Stars támadója. A denveri csapatnak a mostani vereséggel megszakadt a hat találkozóból álló győzelmi sorozata.

A játéknap egyik legjobb teljesítményét pedig a Kirill Kaprizov nyújtotta, aki egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét a Minnesota Wild 7–1-es sikeréből a vendég Winnipeg Jets ellen.

A 13 pénteki mérkőzésen három kapus zárt makulátlan mutatóval. A címvédő Tampa Bay Lightning hazai pályán úgy verte 3–0-ra az újonc Seattle Kraken csapatát, hogy Andrej Vaszilevszkijnek mindössze 17 védést kellett bemutatnia pályafutása 200. győzelméhez. A Pittsburgh Penguins színeiben Tristan Jarry 25 hárítással segítette együttesét, hogy az sorozatban hatodik diadalát arassa, eközben az 1–0-ra legyőzött New York Islanders egymás után nyolcadszor maradt alul. A harmadik hibátlan az Anaheim Duck kapusa, Anthony Stolarz volt, aki 34 védéssel őrizte meg kapuját a góltól az Ottawa Senators ellen.

NHL
ALAPSZAKASZ

San Jose Sharks–Toronto Maple Leafs 1–4
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 0–1
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 4–1
Tampa Bay Lightning–Seattle Kraken 3–0
Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 4–2
Dallas Stars–Colorado Avalanche 3–1
Nashville Predators–New Jersey Devils 4–2
Washington Capitals–Florida Panthers 4–3
Philadelphia Flyers–Carolina Hurricanes 3–6
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 3–2 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 7–1
Anaheim Ducks–Ottawa Senators 4–0
Boston Bruins–New York Rangers 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik