NHL: nyolc vendégsiker – a Predators 7–1-re nyert

Vágólapra másolva!
2021.04.09. 09:15
null
Jogos az öröm – nagy győzelmet aratott a Predators (Fotó: <a href="https://twitter.com/PredsNHL">Nashville Predators</a>)
Nyolc csapat is idegenben nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

 

A legsimábban a Nashville Predators nyert a legutóbbi játéknapon, amely 7–1-re győzött a Detroit Red Wings ellen. A meccs legjobbja Viktor Arvidsson volt: a vendégek világbajnok svéd csatára mesterhármast ért el a 28. születésnapján. A Nashville legutóbbi tíz találkozójából kilencedszer nyert.

Alekszandr Ovecskinnek az idénybeli 20., pályafutása 726. NHL-találata sem volt elég a sikerhez a Washington Capitals számára, amely vendéglátóként maradt alul 4–2-re a Bostonnal szemben. A klasszis orosz játékosnak már csak öt találat hiányzik hiányzik ahhoz, hogy beérje az örökranglista ötödik helyén álló Marcel Dionne-t, viszont az emberelőnyös találatokban Brett Hullt megelőzve feljött a második helyre. Utóbbi kategóriában már csak Dave Andreychuk előzi meg nyolc góllal. A vendégeknél a pályafutása második NHL-találkozóján szereplő Jeremy Swayman 31 védést mutatott be.

A címvédő Tampa Bay Lightning a Columbus Blue Jackets vendégeként nyert tízgólos találkozón, Yanni Gourde négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A Pittsburgh Penguins a New York Rangers vendégeként ünnepelhetett győzelmet, szezonbeli nyolcadik egymás elleni összecsapásukból hatodszor.

Mike Smith a kapujára tartó 40 lövésből 39-et hárított, ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy az Edmonton Oilers 3–1-es diadallal távozott az Ottawa Senators otthonából.

A játéknap két hazai sikerének egyikét a Carolina Hurricanes aratta, amelynek kapujában a 24 hárítást bemutató Alex Nedeljkovic pályafutása során harmadszor maradt hibátlan, mindhárom kapott gól nélküli teljesítményt legutóbbi 12 mérkőzésén mutatta be.

A New Jersey Devils négymeccses vereségi szériát zárt le a Buffalo Sabres felett aratott idegenbeli diadallal.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–New Jersey Devils 3–6
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 3–0
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 4–6
Montreal Canadiens–Winnipeg Jets 2–4
New York Islanders–Philadelphia Flyers 3–2 – szétlövés után
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 2–5
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 1–3
Washington Capitals–Boston Bruins 2–4
Detroit Red Wings–Nashville Predators 1–7
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik