NHL: négy gól 1:22 alatt, majd döntés az utolsó másodpercben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 08:49
null
Ryan Lindgren (New York Rangers) a győztes gólját ünnepli (Fotó: Getty Images)
A New York Rangers az utolsó másodpercben ütött góllal győzte le 5–4 vendégét, a Buffalo Sabrest az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

Ryan Lindgren 0.7 másodperccel a végső dudaszó előtt született gólja nem akármilyen meccset döntött el: a csapatok felváltva vezettek, összesen négyszer volt egyenlő az állás, és a második harmadban akadt egy szédítő 1:22 perces időszak, amelyikben négy gól született.

A második játékrészben 12:07-nél Kaapo Kakko 3–2-es vezetéshez juttatta a Rangerst, Tage Thompson egyenlített (12:57), Rasmus Dahlin góljával már a Sabres vezetett (13:12), következett K'Andre Miller, és 4–4-re alakította az állást (13:29) – majd hosszú gólcsendet követően jött az a bizonyos utolsó másodperc.

Lindgren a negyedik olyan védő az NHL történetében, aki a rendes játékidő utolsó másodpercében vezető gólt ütött.

A Keleti konferencia ötödik helyén álló Rangers az ötödiket nyerte meg a legutóbbi hat mérkőzéséből.

A RANGERS GYŐZTES GÓLJA


A Nyugati főcsoportot vezető Calgary Flames sima, 4–0-s győzelmet aratott a Boston Bruins vendégeként – tudósít a Magyar Távirati Iroda. – Dan Vladar remekelt a kanadai gárdában, a hazaiak mind a 27 kísérletét hárította. A Flames négy gólját négy játékos ütötte, egyedül Matthew Tkachuk szerzett két pontot – két gólpasszt vállalt.

A Calgary kapusához hasonlóan a Chicago Blackhawks hálóját őrző Marc-Andre Fleury, illetve a Toronto Maple Leafs kapusa, Joseph Woll is hibátlan estét zárt. Előbbi 40 lövést védett a Vancouver Canucks elleni 1–0-s sikerrel zárult mérkőzésen, míg utóbbi a New York Islanders 20 lövését hatástalanította, csapata pedig 3–0-ra diadalmaskodott.

A címvédő Tampa Bay Lightning izgalmas csatában, szétlövéssel tudta legyűrni a Nyugati főcsoport középső csoportjában éllovas Minnesota Wildot. A floridaiaknál Anthony Cirelli két gólt szerzett, a győzelmet pedig Steven Stamkos szétlövésben elért találatának köszönhette a Lightning.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–
Buffalo Sabres 5–4
Boston Bruins–Calgary Flames 0–4
New York Islanders–Toronto Maple Leafs 0–3
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 1–2 – hosszabbítás után
Seattle Kraken–Washington Capitals 5–2
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 0–1
Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 5–4 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik