NHL: ligarekordot állított be a Toronto kapusa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 07:50
null
Jack Campbell-lel a kapuban újra nyert a Toronto (Fotó: Getty Images)
A csoportját vezető Toronto Maple Leafs 3–2-re legyőzte ősi ellenfelét, a vendég Montréal Canadienst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai rangadóján – számolt be róla az MTI.

 

A hazaiak a szezon kezdete óta sorozatban tizedszer nyertek, amikor Jack Campbell állt a kapujukban, így a kapuvédő klubcsúcsot állított fel, ráadásul beállította a ligarekordot.

A patinás múltú Torontóban eddig egyetlen kapus sem rajtolt tíz diadallal: Felix Potvin 1993-ban, Jacques Plante 1970-ben, míg John Ross Roach 1925-ben kilenc győzelemmel kezdte az idényt. A montréali Carey Price – aki ezúttal sérülés miatt nem szerepelhetett a vendégeknél – 2016-ban Campbellhez hasonlóan tíz sikerrel indított.

A torontói Auston Matthews immár 28 találattal vezeti a góllövőlistát.

A nap másik kanadai találkozóján az Edmonton Oilers úgy nyert 4–2-re a fővárosban, hogy Leon Draisaitl és Connor McDavid egyaránt négy pontot szerzett, azaz ők ketten hozták össze a négy vendégtalálatot. Az előző idény német pontkirálya mesterhármast ütött, míg együttese ebben a szezonban mind a nyolc alkalommal legyőzte az Ottawát.

A Minnesota Wild 8–3-ra intézte el a bajnoki címre is esélyesnek tartott Colorado Avalanche gárdáját, Kevin Fiala három góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Az Arizona 2–0-ra, majd 3–1-re is vezetett ugyan, de a házigazda Los Angeles Kings a 3–0-ra megnyert harmadik harmaddal fordított, és győzött. A Coyotesnak három mérkőzés óta tartó győzelmi, a Kingsnek három találkozó óta tartó pont nélküli sorozata ért véget.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs
–Montréal Canadiens 3–2
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 8–3
St. Louis Blues–Vegas Golden Knights 3–1
Los Angeles Kings
–Arizona Coyotes 4–3
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 2–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik