NHL: koronavírusos a Washington orosz kapusa

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 11:42
null
Szamszonov három társával együtt nem tartotta be a járvány miatt bevezetett egészségügyi szabályokat (Fotó: Getty Images)
Koronavírusos lett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals négy orosz légiósának egyike a Washington Post értesülése szerint – írja az MTI.

 

A lap úgy tudja, hogy a kapus Ilja Szamszonov betegedett meg a kvartett tagjai közül, akik mind karanténba kerültek, miután nem tartották be a járvány miatt bevezetett egészségügyi szabályokat. A Capitals orosz hokisai – Szamszonov mellett a csapatkapitány Alekszandr Ovecskin, a center Jevgenyij Kuznyecov és a védő Dmitrij Orlov – közösen múlatták az időt szállodai szobájukban, mindennemű távolságtartást vagy éppen maszkviselést nélkülözve.

A rendelkezések megsértése miatt magára a fővárosi klubra az NHL 100 ezer dolláros pénzbüntetést szabott ki.

Peter Laviolette, a csapat vezetőedzője a Washington Postnak nyilatkozva azt mondta, hogy a szabályszegő orosz különítmény legalább négy mérkőzést kihagyni kényszerül. Szerinte a játékosok olyan emberekkel kerültek kapcsolatba, akiknek koronavírustesztje pozitív volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik