NHL: hazai sikerek - vezet a Montreal, szépített a Minnesota

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.07. 07:02
null
Ugye, milyen jó a mammutom? - kérdezhette Carey Price, a Montreal kapusa a bostoni Carl Soderbergtől (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásának 2. körében két mérkőzést játszottak a legutóbbi játéknapon. A Montreal Canadiens 4–2-re győzött hazai jégen a Boston Bruins ellen, így 2–1-re vezet a párharcban, míg a Minnesota Wild 4–0-ra nyert közönsége előtt a Chicago Blackhawks ellen, ezzel 2–1-re szépített.

 

P.K. Subban az idei rájátszásban már az ötödik többpontos mérkőzését játszotta, a Montreal védője ezúttal egy-egy gólt és gólpasszt ért el, mindkettőt az első harmadban. A második játékrész közepén Dale Weise találatával már 3–0-ra vezetett a kanadai csapat, ám a Boston még ebben a harmadban szépített, majd az 58. percben – amikor már kapus nélkül játszott – 3–2-re jött fel Jarome Iginla góljával. Az egyenlítés azonban nem jött össze, Lars Eller egy üres kapus góllal lezárta a mérkőzést.

A Minnesota–Chicago meccs teljesen másként alakult, az első két harmadban nem született gól. A harmadikban viszont négy is, és valamennyit a hazaiak szerezték (Mikael Granlund duplázott, Erik Haula és Zach Parise egyszer köszönt be). Ilja Brizgalov, a Wild orosz kapusa 19 védéssel érte el pályafutása negyedik rájátszásbeli shutoutját – az elsőt 2006 óta.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
ATLANTI CSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Montreal Canadiens
–Boston Bruins 4–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Montreal javára

NYUGATI FŐCSOPORT
KÖZÉPSŐ CSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Minnesota Wild
–Chicago Blackhawks 4–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Chicago javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik