NHL: tripla hosszabbításban kapott ki a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 07:01
null
Steen győztes gólja a Chicago ellen a 101. percben (Fotó: Reuters)
A St. Louis háromszori hosszabbításban győzte le a Chicagót az NHL-playoff első körének első mérkőzésén. A Colorado a St. Louishoz hasonlóan a hajrában mentette hosszabbításra a Minnesota elleni összecsapását, és ha márt megtette, ki is használta az alkalmat, és a 14 másodperccel a harmadik harmad vége előtt egyenlítő Paul Stastny győztes góljával előnyt szerzett a párharcban. Keleten a New York Rangers két nyögvenyelős harmad után a harmadikban simán elintézte a Philadelphiát.

Hamisítatlan rangadót játszott egymással a St. Louis és a Chicago a playoff első körében: a két csapat az első harmadban egymásnak esett, öt gól is született, s a korai hazai vezetés után fordítva végig lépéselőnyben maradt a címvédő. Johnny Oduya és Brent Seabrook góljai után Vladimir Tarasenko még egyenlített, de Patrick Kane találatát követően 3–2-re a Blackhawks vezetett.

Ez az állás a hajráig változatlan maradt, 1:45 perccel a vége előtt aztán Jaden Schwartz egyenlített, kiharcolva a hosszabbítást. A ráadásban aztán Ryan Miller és Corey Crawford is lehúzta a rolót, 40 perc telt el gól nélkül. Aztán ami nem ment kétszer húsz percig, az a Bluesnak a harmadikban 26 másodperc alatt sikerült: Alexander Steennek ennyi kellett a szünet után a győztes gól kiharcolásához – az alapszakaszt rémes formában záró Bluesnak nem is kellett jobb önbizalom-növelő a folytatáshoz.

Hasonlóan izgalmasan alakult a Colorado Minnesota elleni csoportrangadója. A divíziót megnyerő Avalanche 1–3-ra és 2–4-re is állt, sőt 13 perccel a vége előtt is kerttővel égett, de Jamie McGinn reményt adott a góljával, majd Paul Stastny 14 másodperccel a harmadik harmad vége előtt egyenlített. A Wild összeomlott, s nagy kérdés volt, sikerül-e összekapni a gárdát.

Nem sikerült, Stastny a hosszabbításban is betalált, és ezzel a sírból hozta vissza a találkozót, s végül az Avalanche hozta a papírformát – de ez a párharc sem lesz egyszerű.

A kaliforniai derbi első összecsapásán két harmad után úgy tűnt, a San Jose simán elintézi a Los Angelest, hiszen 5–0-ra vezetett – Jonathan Quick pedig átadta a helyét a kapuban Martin Jonesnak. Aztán a záró 20 percben a Kings fokozatosan visszakapaszkodott, három gólt is szerzett, és még hat perc hátravolt. Ám a hajrában kimaradtak a helyzetek, s miután Jones lejött, hogy mezőnyjátékos kerüljön a helyére, a kockáztatás megbosszulta magát, Brent Burns beállította a 6–3-as végeredményt.

A nap egyetlen keleti összecsapásán a philadelphiai Jason Akeson harmadik harmadban elkövetett szabálytalansága döntő fontosságú volt: botjával úgy szájon vágta Carl Hagelint, hogy vér is folyt, emiatt pedig négy percig emberelőnybe került a Rangers, amely ezt ki is használta: Brad Richards és Derek Stepan 47 másodpercen belül betalált. Így 1–1-ről 3–1-re alakult az állás, és el is dőlt az összecsapás. A 4–1-es végeredményt négy perccel a vége előtt maga Hagelin állította be, Richards a harmadik harmadban a gólja mellett két gólpasszt is kiosztott.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
New York Rangers
–Philadelphia Flyers 4–1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Colorado Avalanche
–Minnesota Wild 5–4 – hosszabbítás után
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0

St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 4–3 – háromszori hosszabbítás után
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0

San Jose Sharks–Los Angeles Kings 6–3
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik