NHL: gólt sem kapva nyert a Flames és a Rangers

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 10:16
null
Nem kegyelmezett a Rangers az Islandersnek (Fotó: Getty Images)
A Calgary Flames és a New York Rangers úgy nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján, hogy ellenfele gólt sem tudott ütni.

 

A Rangers 5–0-s győzelemmel vágott vissza városi riválisának a két napja elszenvedett 4–0-s vereségért. Az Islanders dolgát nehezítette, hogy kezdő kapusa, az orosz Szemjon Varlamov a bemelegítésnél megsérült, így helyette újonc honfitársa, Ilja Szorokin védett, de 27 hárítása ellenére öt gólt kapott. A Rangers kapusa, Alekszandar Georgiev viszont mind a 23 kapujára tartó lövésnek útját állta.

A Flames színeiben a svéd Jacob Markströmnek 32 védést kellett bemutatnia ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól és makulátlan teljesítményével nagyban hozzájárult csapata idénybeli első győzelméhez.

A szombaton jégre lépő együttesek közül a Nashville Predators és a Vegas Golden Knights tudta megőrizni százszázalékos mérlegét a második találkozóján is. Utóbbi ráadásul úgy, hogy 1:22 perccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbítás hetedik másodpercében Max Pacioretty a két pontot érő találatot is megszerezte. Könnyű dolguk a Ragadozóknak sem volt, mert a harmadik harmad felénél még 2–2-re álltak, de az utolsó kilenc percben három gólt ütve 5–2-re múlták felül a Columbus Blue Jackets gárdáját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames
–Vancouver Canucks 3–0
Vegas Golden Knights–Anaheim Ducks 2–1 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 5–2
New York Rangers–New York Islanders 5–0
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 4–2
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 2–3
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 3–4 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 1–5
Arizona Coyotes–San Jose Sharks 5–3
New Jersey Devils–Boston Bruins 2–1 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik