NHL: a Rangers lenullázta idegenben a Vegast

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 07:46
null
Alekszandar Georgijev a negyedik meccsét hozta le kapott gól nélkül az NHL-ben (Forrás: Twitter)
A New York Rangers 5–0-ra nyert a Vegas Golden Knights vendégeként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

A vendégek az első harmad közepén 14 másodperc alatt jutottak kétgólos előnyhöz, amit a második játékrész közepén tudtak megduplázni. A Rangers kapusa, Alekszandar Georgijev 38 lövést védve zárt hibátlanul. A Bulgáriában született, orosz válogatott játékosnak ez volt NHL-karrierje negyedik shutoutja.

A védő Colin Miller 62. percben lőtt góljával nyert a Buffalo hosszabbítás után Edmontonban. A Sabres játékosának ez volt az első találata a szezonban. Jack Eichel a győztes gól előkészítéséből vette ki a részét, és ezzel megszakítás nélkül a 13. mérkőzésén zárt ponttal. Ebben a mutatóban jelenleg ő a legjobb ligában. A 23 éves csatár ezeken a találkozókon 10 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott.

Az Anaheim kétszer egyenlítette ki egygólos hátrányát a Winnipeg vendégeként, de a kétgólos Mark Scheifele 56. percben, emberelőnyben szerzett találata válasz nélkül maradt a Ducks részéről.

Szergej Bobrovszkij 30 védéssel járult hozzá a Florida magabiztos győzelméhez, a Panthers házi gólkirálya, Brett Connolly pedig ezúttal is eredményes volt, így már 14 gólnál jár a szezonban. A sorozatban negyedszer vesztes San José Sharksnak szerény vigaszt jelent az emberelőnyben szerzett becsületgólja, de legalább megszakadt a tíz mérkőzés óta tartó rossz mutatója: az előző 23 emberelőnyében ugyanis eredménytelen volt.

A Chicago hiába vezetett az első harmadban 2–0-ra, majd annak végén 3–1-re is, az Arizona egyenlített, majd szétlövésben jobbnak bizonyult a Blackhawksnál. Utóbbi csapat három próbálkozója közül kettő elhibázta a rávezetést, viszont a Coyotes mindkét játékosa sikeres volt, így harmadik társukra nem is volt már szükség.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets
–Anaheim Ducks 3–2
Florida Panthers–San Jose Sharks 5–1
Chicago Blackhawks–Arizona Coyotes 3–4 – szétlövéssel
Vegas Golden Knights–New York Rangers 0–5
Edmonton Oilers–Buffalo Sabres 2–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik