NFL: Brady 2007-es önmagát idézi; Kupp elit társaságban

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 21:06
null
Brady 44 évesen is zseniálisan játszik (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 13. fordulójában Tom Brady kiosztotta a 34. touchdownpasszát is: ez majdnem karriercsúcs 12 meccs után, csak 2007-ben volt ennél jobb mutatója, akkor MVP is lett. Cooper Kuppnak megvan a 100. elkapása is, Micah Parsons pedig még mindig versenyben van az Év védője díjért.

 

HILL MARAD A SVÁJCI BICSKA

Sean Payton az évek alatt sokszor használta Taysom Hillt a New Orleans Saints svájci bicskájaként. Játszott elkapót, futót, gyakran még blokkolt is, s persze néha egy-egy passzkísérlettel is próbálkozhatott.

A 31 esztendős játékos korábban gyakran hangoztatta, hogy szeretne rendszeresen irányítót játszani. Ez nem következett be, hiszen Drew Brees visszavonulása után Jameis Winston vette át a kezdő QB szerepét. Most azonban Hillnek lehetősége volt bizonyítani, hiszen a Buccaneers korábbi irányítója az egész szezonra kidőlt.

Csütörtök este Hill csak azt bizonyította, hogy jobb ha marad a csapat mindenese: négy interceptionnel zárt a Dallas Cowboys ellen, csapata 27–17-re kikapott. Hillnek korábban az karrierje során volt ennyi eladott labdája – hozzá kell tenni előtte összesen 142-szer passzolt mindössze.

 


 

PARSONS MÉG MINDIG VERSENYBEN AZ ÉV VÉDŐJE DÍJÉRT

Az szinte már nem is kérdés, hogy Micah Parsons lesz az idei év legjobb újonc védője, de sokak szerint még a „nagyok” között is esélye lehet a díjra.

A legutóbbi három meccsen összesen 23-szor helyezett nyomást az irányítóra. Az elmúlt öt évben csak J. J. Wattnak volt több siettetése (25), neki még 2019-ben a Houston Texans játékosaként jött ez össze. Érdekesség, hogy Parsonsnak valószínűleg éppen J. J. testvérét, T. J.-t kell lenyomnia, ha meg akarja kaparintani az év védőjének járó kitüntetést.

 


 

NYERŐ PÁROS: BRADY ÉS GRONK

Tom Brady már a 89. touchdownpasszát osztotta ki Rob Gronkowskinak az alapszakaszban. A halálos duónál csupán egyetlen páros jobb az NFL történetében: Peyton Manning és Marvin Harrison 112 alkalommal hozott össze hatpontost.

 


 

HERBERT MARINO NYOMDOKAIBAN

Justin Herbertnek már tizenegy olyan mérkőzése van karrierje során, amikor legalább három passzolt TD-vel zárt.

Csupán a Miami Dolphins legendás irányítója, Dan Marino mondhatja el magáról, hogy több ilyen találkozója volt az első két évében (13).

 


 

A LIONS VÉGRE NYERT, ÉS EZZEL...

Megszakította 15 meccse tartó nyeretlenségét, ráadásul hazai környezetben kilenc összecsapás után ünnepelhetett először .

Jared Goff 12 mérkőzést húzott le győzelem nélkül: 1967 óta nem volt ilyen rossz sorozata olyan irányítónak, aki a draft első választásaként kelt el.

Amellett, hogy Detroitban végre ünnepelhetett a közönség, még a csoportriválisnak is sikerült borsot törni az orra alá: a Minnesota Vikingsnak még nagyon fájhat ez a vereség az alapszakasz végénél...

 


 

COOPER KUPP ELITTÁRSASÁGBAN

A Rams elkapójának továbbra is parádés szezonja van, még mindig vezeti az NFL-t elkapásokban, elkapott yardokban és touchdownokban is.

A Los Angeles-iek tízese csupán az ötödik játékos az NFL történetében, aki 12 meccs alatt összehozott 100 elkapást: Michael Thomas, Wes Welker, Marvin Harrison és Juilio Jones volt erre képes korábban.

Thomas és Harrison is NFL-rekordot döntött az idény végén.

 


 

BRADY 2007-ES ÖNMAGÁT IDÉZI

Tom Brady már 34 passzolt TD-nél jár ebben az idényben, ami az első 12 meccset figyelembe véve a második legtöbb karrierje során.

Csak 2007-ben volt több ennyi találkozó után, akkor végül 50 touchdownpasszt dobott, s őt választották a liga legértékesebb játékosának (MVP).

 


 

A PATRIOTS ELFUTOTT A GYŐZELEMMEL BUFFALÓBÓL

Elképesztő volt látni, hogy Bill Belichick együttese egyszerűen nem hajlandó passzolni a Buffalo Bills ellen. Persze miért is tette volna, amikor az időjárási körülmények borzalmasak voltak, a Bills pedig képtelen volt megállítani a Patriots futójátékát.

A Hazafiak csupán háromszor (!) passzoltak a meccsen, ami 1974 óta a legkevesebb volt: akkor egyébként éppen a Buffalo készült hasonló gameplannel a Jets ellen, a Bölények kétszer próbálkoztak meg passzkísérlettel.

Az, hogy két sikeres átadása volt Mac Jonesnak holtversenyben a legkevesebb a franchise történetében.

 


 

 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Tom Brady (Tampa Bay) 368
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 143
Elkapott yardok: Justin Jefferson (Minnesota) 182

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Tom Brady (Tampa Bay) 3771
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1348
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1366
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 137
Sackek: T. J Watt (Pittsburgh) 16
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 9

BÁTOR JÓSKA

Úgy véljük, hogy a Cleveland Brownson a pihenő sem segít, így három héten belül másodszor is alulmarad a Baltimore Ravensszel szemben. Patrick Mahomes legalább két passzolt TD-ig jut a csoportrivális Las Vegas Raiders ellen, Kyler Murray pedig győzelemre vezeti az Arizona Cardinalst a Los Angeles Rams ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik