NFL: Big Ben megelőzte Marinót; gáláns vendéglátás hálaadás napján

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 16:33
null
Big Bennek nem sikerült jól a 241. kezdő mérkőzése a Steelersben (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. fordulójában Ben Roethlisberger 241. alkalommal lépett pályára a Pittsburgh Steelersben, ezzel megelőzte Dan Marinót az egy csapaton belüli kezdő irányítók rangsorában – a veterán játékos nem örülhetett, a Cincinnati Bengals ugyanis történelmi csapást mért csoportriválisára. Hálaadás napján három meccset rendeztek, s csak a vendégek örülhettek. Rob Gronkowski hamarosan beérheti Tony Gonzalezt, Mac Jones olyanra volt képes újoncként, amire legutóbb csak Russell Wilson.

 

GÁLÁNS VENDÉGLÁTÁS HÁLAADÁS NAPJÁN

A vendégcsapatok nem panaszkodhattak csütörtökön: a Chicago Bears, a Las Vegas Raiders és a Buffalo Bills is győzni tudott idegenben.

Bármilyen hihetetlen, 2019 óta egyetlen hazai csapat sem tudott győzni hálaadás napján, az elmúlt két évben összesen nyolc alkalommal diadalmaskodtak a vendégek. Izgalmakban viszont nem lehetett hiányunk, két mérkőzés is az utolsó játékban dőlt el.

 


BIG BEN MEGELŐZTE DAN MARINÓT, DE...

Ben Roethlisberger 241. alkalommal lépett pályára kezdőként a Pittsburgh Steelers szerelésében. Ezzel megelőzte Dan Marinót, a Miami Dolphins legendás irányítóját, s már a harmadik helyen áll az egy csapaton belüli kezdő irányítók rangsorában – csupán Tom Brady (New England Patriots) és Brett Favre (Green Bay Packers) előzi meg.


 

...A BENGALS TÖRTÉNELMI SIKERT ARATOTT A STEELERS FÖLÖTT

A veterán irányító nem ünnepelhetett a mérkőzés végén: ez volt a 105. összecsapás a Steelers és a Bengals között, s ez volt az első alkalom, hogy a Cincinnati már a félidő előtt legalább 30 pontig jutott.

A 28 pontos félidei különbség is természetesen franchise rekord a Bengalsnak.


A FUTÓJÁTÉK MÉG MINDIG AZ IRÁNYÍTÓ LEGJOBB BARÁTJA

Jonathan Taylornak parádés idénye van, a Colts futója pedig nem csak futtatni segíti a labdát. Jelenléte olyan veszélyt jelent a védelemnek, hogy amikor az Indianapolis csak eladja a futást, a linebackerek azonnal rohannak a támadófal felé. Ez persze nagy segítség Carson Wentznek is, hiszen feladják a mögöttük lévő területet.

Az Eaglestől szerződtetett quarterback a Tampa Bay Buccaneers ellen megpasszolta tizedik olyan touchdownpasszát, amely play-aciton után érkezett, mindegyiket a negyedik hét óta szerezte – azóta ez holtversenyben a legtöbb az NFL-ben, csak Patrick Mahomes volt arra képes, amire Wentz.


GRONK HAMAROSAN BEÉRHETI TONY GONZALEZT

Rob Gronkowskira is nagy szüksége volt Tom Bradynek ahhoz, hogy hátrányból fordítva legyőzze a remek formában futballozó Indianpolis Coltsot. A klasszis tight end 100 yard fölé jutott, karrierjében már a harmincadik alkalommal.

Ami a tight endeket illeti, csupán a Kansas City Chiefs és az Atlanta Falcons ikonja, Tony Gonzalez előzi meg, neki 31 ilyen meccse van.


FUTÓ? ELKAPÓ? MINDEGY, CSAK LEGYEN A KEZÉBEN A LABDA!

Deebo Samuelnek egyelőre nagyszerű idénye van a San Francisco 49ersben. A Minnesota Vikings ellen a passzjátékból és a futójátékból is alaposan kivette a részét – a levegőben és a földön is szerzett hatpontost.

Samuel a harmadik olyan játékos az NFL történetében, aki 1000 elkapott yarddal, valamint 5-5 futott és elkapott TD-vel rendelkezik.

Marshall Faulk (1999) és Roger Craig (1985) társaságához csatlakozik.


MINT APA, ÚGY A FIA

A Denver Broncos újonc cornerbackje, Patrick Surtain II megszerezte karrierje első visszahordott touchdownját. Érdekesség, hogy édesapja – aki szintén kiváló CB volt – Denverben szerezte karrierje utolsó védelmi TD-ját a Miami Dolphinsban.

A fiú ott folytatja, ahol édesapja befejezte...


MAC JONES WILSONI MAGASSÁGOKBAN

Mac Jones és a New England Patriots szárnyal, a sérülésekkel bajlódó Tennessee Titans sem jelentett akadályt Bill Belichick együttesének.

Az újonc irányítóval zsinórban harmadszor nyertek legalább 20 pontos különbséggel. Erre korábban eddig csak egyetlen rookie QB volt képes, őt Russell Wilsonnak hívják...



AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Dak Prescott (Dallas) 375
Futott yardok: Joe Mixon (Cincinnati) 165
Elkapott yardok: Jaylen Waddle (Miami) 137

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Derek Carr (Las Vegas) 3414
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1205
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1237
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 128
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 14
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 8

BÁTOR JÓSKA

Úgy véljük, hogy az Atlana Falcons nem lesz ellenfele a Tampa Bay Buccaneersnek, Tom Brady meg sem áll három passzolt touchdownig. Szerintünk a forduló rangadóján a New England Patriots idegenben legyőzi a Buffalo Billst.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik