NFL: a Saints nagy verést mért a Packersre, nyert a Chiefs

Vágólapra másolva!
2021.09.13. 09:34
null
Jameis Winston (2) öt TD-passzt osztott ki (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság első fordulójának vasárnap esti mérkőzésein az előző idényben a Super Bowlba jutó Kansas City Chiefs szoros meccsen legyőzte a Cleveland Brownst, míg az idénynek bajnoki reményekkel nekivágó Green Bay Packerst alaposan helybenhagyta a New Orleans Saints.


A louisianai csapat minden tekintetben ellenfele fölé kerekedett a mérkőzésen, ráadásul a „sajtfejűek” amúgy is elég rossz napot fogtak ki. Összesen háromszor veszítették el a labdát, ebből kétszer Aaron Rodgers irányító passzát kapták el a védők – az előző idény legértékesebb játékosa (MVP) karrierje egyik leggyengébb meccsét hozta össze, 36.8-as irányítómutatója a 2014-es idénybeli Buffalo Bills elleni találkozó óta messze a legrosszabbja. A túloldalon Jameis Winston irányító öt touchdownpasszt osztott ki, megalapozva ezzel csapata sikerét.

A Patrick Mahomes vezette Kansas City Chiefs a második félidőre 12 pontos hátrányba került a Brownsszal szemben, azonban a nagyszünet után az irányító három TD-átadást is kiosztott. A Clevelandnek még így is lett volna esélye nyerni, ám a negyedik negyedben két hibát is elkövetett: először Jamie Gillan punter kezéről lepattant a labda – a rosszul sikerült improvizáció miatt a vörös zónán belülről indulhatott a Chiefs támadóegysége, és TD-t szerzett –, majd Baker Mayfield eladta a labdát, így a Kansas City győzelemmel rajtolt.

A New England Patriots az újonc Mac Jones irányító jó játéka (281 passzolt yard, 1 TD) ellenére is egypontos vereséget szenvedett hazai pályán a csoportrivális Miami Dolphins ellen. A 100 futott yardig jutó Damien Harris a floridaiak célterületétől 11 yardra veszítette el a labdát a meccs végén, így hiába volt közel a fordításhoz a Pats, nyert a Miami.

NFL, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ

Kansas City Chiefs–Cleveland Browns 33–29
New England Patriots–Miami Dolphins 16–17
New Orleans Saints
–Green Bay Packers 38–3
New York Giants–Denver Broncos 13–27

KÉSŐBB

Hétfő, 2.20: Los Angeles Rams–Chicago Bears

KORÁBBAN

Atlanta Falcons–Philadelphia Eagles 6–32
Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers 16–23
Carolina Panthers–New York Jets 19–14
Cincinnati Bengals–Minnesota Vikings 27–24 – hosszabbítás után
Detroit Lions–San Francisco 49ers 33–41
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 37–21
Indianapolis Colts–Seattle Seahawks 16–28
Tennessee Titans–Arizona Cardinals 13–38
Washington Football Team–Los Angeles Chargers 16–20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik