NFL: a 49ers és a Falcons is új irányítót szerződtetett

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 18:33
null
Sam Darnold a 49ersben kapott lehetőséget (Fotó: Getty Images)
Az NFL-ben szereplő San Francisco 49ers Sam Darnoldot, az Atlanta Falcons pedig Taylor Heinecke-t szerződtette irányítóposztra. Új elkapót szerzett a Las Vegas Raiders új quarterbackjének, Jimmy Garoppolónak, két sztárjátékost igazolt az elmúlt években bukdácsoló Houston Texans.

 

Jól emlékezhetünk, hogy a mögöttünk hagyott idényben rendkívül szerencsétlenül járt a San Francisco 49ers: az alapszakaszban Trey Lance és Jimmy Garoppolo – utóbbi a Las Vegas Raidershöz igazolt hétfőn –, a konferenciadöntőben pedig a remeklő újonc, Brock Purdy is megsérült.

Kyle Shanahan csapatánál egyéves szerződést kapott a New York Jetsnél és a Carolina Panthersnél is megbukó Sam Darnold. Az irányítóval természetesen csak csereként számolnak Kaliforniában, de ha úgy jár a 49ers, mint tavaly, akkor a játékosnak még lehetőse is akadhat a bizonyításra.

Új QB-t üdvözölhetnek Atlantában is, a Falcons két évre 20 millió dollárért szerződtette a Washington Commanders négyesét, Taylor Heinecke-t. A draftolatlan irányító általában a kispadon kezdte az elmúlt idényeket, de hol sérüléseknek, hol alulteljesítő irányítóknak köszönhetően előbb-utóbb mindig a kezdőben találta magát a fővárosban. Atlantában tavaly Marcus Mariota és Desmond Ridder dobálta a tojást. Ahogyan várható volt, Mariotát kitette a csapat a gyenge játéka miatt, míg Riddert valószínűleg megversenyeztetik Heinecke-vel a kezdő pozícióért.

A New Orleans Saintsnél valószínűleg már nem lesz kezdő, de így sem engedik el Jameis Winstont – a korábbi 1/1-es irányító nyolc millió dollárt kap, hogy New Orleansban maradjon még egy évre. A Szenteknél azért várhatóan Derek Carr lesz a kezdő.

Egyből új elkapót szerzett a Raiders új quarterbackjének, Jimmy Garoppolónak. A Las Vegas három évre szerződtette Jakobi Meyerst, aki 33 millió dollárért írt alá – ebből 21 millió garantáltan meg is kap.

Két sztárjátékost szerzett meg az elmúlt években bukdácsoló Houston, Jimmy Ward safety és Shaq Mason guard is a Texansban folytatja.

Philadelphiában megnyugodhatnak: a liga egyik legjobb centere, Jason Kelce bejelentette, hogy nem vonul vissza, a 2023–2024-es idényre is visszatér az Eagleshöz.

Két Vikings-védő is az AFC-ben folytatja: Patrick Peterson cornerback a Pittsburgh Steelersszel egyezett meg, míg Eric Kendricks linebacker a Los Angeles Chargershez került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik