NBA: koronavírussal fertőződött a sztár, felfüggesztették az idényt

H. K., K. Zs.H. K., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 02:49
null
Tanácskoztak, aztán elhalasztották az Oklahoma–Utah meccset (Fotó: nba.com)
Az NBA csütörtök hajnalban a hivatalos honlapján bejelentette, hogy határozatlan ideig szünetel a bajnokság.

 

Mint a szervezet közleményében áll, a mai mérkőzéseket még lejátsszák, a játéknapot követően viszont határozatlan időre lefújják a további programot.

A bejelentés azután érkezett, hogy a játékvezetők közvetlenül a kezdés előtt beszüntették a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder összecsapását, nem sokkal később pedig kiderült, mi állt ennek a hátterében: a tengerentúli sajtó több forrásból is úgy értesült, hogy Rudy Gobert-nek, a Jazz 27 éves sztárjának pozitív lett a tesztje koronavírusra.

Gobert a jelentések szerint jól van, sőt játszani is akart a Thunder ellen, bár az NBA hivatalos közleményében az áll, hogy a fertőzött játékos – akit abban a szövegben nem neveztek meg – nem volt ott az arénában. A két csapat játékosait karantén alá helyezték, sőt az NBA arra kérte a Jazz legutóbbi öt ellenfelét (Cleveland, New York, Boston, Detroit, Toronto), hogy kosarasai szintén vonuljanak karanténba.

A döntés következményeképp elővigyázatosságból már nem játszották le a játéknap időrendben utolsó mérkőzését, a Sacramento Kings–New Orleans Pelicans meccset sem.

A Utah Jazz is kiadott egy közleményt, amelyben arról ír, hogy egyik – szintén név nélkül említett – játékosát influenzatesztnek vetették alá, és bár az negatív eredményt hozott, sőt a tünetei napközben múlóban voltak, elővigyázatosságból elvégezték rajta a koronavírustesztet is, amelynek közvetlenül a feldobás előtt befutó előzetes eredménye már pozitív volt.

Gyorsan körbefutotta a tengerentúli médiát az a hír is, mely szerint hétfőn Gobert még úgy figurázta ki az új típusú koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket, hogy egy sajtótájékoztató végén megérintett minden elé tett mikrofont és hangrögzítő eszközt.

GOBERT, AMIKOR MÉG VICCES KEDVÉBEN VOLT


A szezon két hazai és két vendégsikerrel búcsúzott – egyelőre nem tudjuk, mennyi időre.

A mérkőzések összefoglalóját IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

NBA, ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–Detroit Pistons 124–106
Atlanta Hawks–New York Knicks 131–136, h. u.
Miami Heat–Charlotte Hornets 98–109
Dallas Mavericks–Denver Nuggets 113–97

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik