NBA: James a játékperc helyett a meccsszámot csökkentené

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 11:23
LeBron James szerint nem jó ötlet a mérkőzések játékidejének csökkentésével mentesíteni a játékosok fizikai terheit az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Cleveland Cavaliers ásza a körvonalozódó reformok kapcsán azt mondta, célszerűbb lenne, ha a csapatoknak inkább kevesebb fellépése lenne.

A vasárnapi Brooklyn Nets–Boston Celtics előszezonbeli mérkőzésen tesztjelleggel mindössze 44 perc lesz a játékidő a megszokott 48 helyett, azaz mindegyik negyed egy perccel rövidebb lesz, hogy így két óra alá szorítsák a rendes játékidőt. Az NBA legnagyobb sztárja ugyanakkor nem ért egyet a reformkivitelezéssel.

„Nem a játékpercekkel van baj, hanem a meccsszámmal – mondta James. – A játékperc nem jelent semmit. Ötvenperces meccset is tudunk játszani, ha kell. A meccsszám annál inkább számít. Mi, játékosok úgy gondoljuk, hogy ennyi túl sok egy szezonban. Azzal, hogy elveszünk pár percet a játékból, nem feltétlenül rövidítjük le a találkozót. Ha már egyszer kimész a parkettre, és játszol, nem számít, hogy huszonkét vagy negyven percet töltesz a pályán. Ha már egyszer ott vagy, az elvesz a testedből.”

James elmondta, neki kifejezetten tetszett, amikor a 2011–2012-es lock-out idején csak 66 meccs volt az alapszakaszban, ám azt nem tudja, alapesetben mennyi lenne a jó.

„Mindannyian tudjuk, hogy könyvelői szemmel a kevesebb meccs kevesebb eladott jegyet és kevesebb bevételt jelent, és a többi. De összességében mindenki szeretné megvédeni az értékeit, és az értéket a játékosok jelentik. Támogatnunk kell a játékot, és játékosok azért sérülnek meg, mert túl sok meccs van, így viszont nem ösztönözzük ugyanannak a magas színvonalnak a folyamatos elérését” – magyarázta James.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik