Kovalcsuk marad a New Jersey Devilsben

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 10:51
null
Kovalcsuknak ördöge van – vagy fordítva... (Fotó: Action Images)
Sikerült lezárni az orosz Ilja Kovalcsuk szerződése miatti vitát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) és a New Jersey Devils között, így a csatár 15 évre szóló 100 millió dollárért marad a klubnál.

A csapat először 17 évre 102 millióért marasztalta volna a kétszeres világbajnok hokist, így idényenként átlagosan 6 millió dollárt számolhatott volna el a támadóra, és ekkora összeggel terhelte volna meg a szezononként megengedett bérkeretet.

Ám ezt a megállapodást az NHL megakadályozta, mondván, a Devils megpróbálja kijátszani a klubokra vonatkozó fizetési maximumot. Az keltette fel a liga illetékeseinek figyelmét, hogy a háromszoros All Star-válogatott csatár a szerződésének első tíz évében összesen 95 millióval gazdagodott volna, majd az utolsó hét idényben csak 7 millióval. Az NHL álláspontja szerint valószínűtlen, hogy Kovalcsuk 44 esztendős korában vonulna vissza, és a liga történetének leghosszabb kontraktusa kizárólag arra szolgál, hogy az éves fizetési átlagot csökkentsék általa.

A mostani szerződés alapján a csapat idényenkénti átlagban 6.667 millió dollárral számolhatja el Kovalcsuk bérét.

A 621 profi ligás mérkőzésen 642 pontot (338 gól, 304 gólpassz) gyűjtő Kovalcsuk volt az NHL történetének első orosz játékosa, aki a legelőkelőbb helyen kelt el a fiatal hokisoknak tartandó választáson, a drafton, még 2001-ben. Az Atlanta Thrashers színeiben 2004-ben gólkirály lett, aztán idén februárban a Devilshez cserélték, de a rájátszásban már az első körben kiesett a gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik