Itt van Amerika
MTI
S. B.
2023.09.27 21:30

Jégkorong: Garát-Gasparicsot meghívta az Ottawa a női profiligába

Garát-Gasparics Fannit meghívta november közepén kezdődő edzőtáborába az újjáalakult tengerentúli női profi jégkorongligában (PWHL) érdekelt Ottawa.

 

Garát-Gasparics Fanni kanadai meghívót kapott (Fotó. Dömötör Csaba)

Erről a klubtól származó információ alapján számolt be szerdán a legjelentősebb kanadai szakportál, a thehockeynews.

A 28 éves Garát-Gasparicsot november 5-ig szerződés köti a svéd Brynäshoz, majd utána egy hétig a magyar válogatottal lesz a nemzetközi szünet alatt, és ezt követően utazhat a kanadai fővárosba.

A csatár nagyon bízott benne, hogy a PWHL szeptember 18-i választásán, az úgynevezett drafton elkel, ám erre nem került sor. Az előző idényben a nyáron megszűnt PHF-ligában szerepelt, a Metropolitan Rivetersben 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz) gyűjtött, és az All Star-gálán is felléphetett.

A PWHL hat érdekelt csapata – az Ottawa, a Montreal, a Toronto, a New York, a Boston és a Minneapolis - előzőleg három-három játékossal köthetett szerződést, majd a drafton további 15 hokis jogát foglalhatta le. Akiket nem választottak ki - például Garát-Gasparics –, azok később köthetnek szerződést a klubokkal.

Az edzőtáborok a november 13-i héten kezdődnek. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

A PWHL-ben a minimum fizetés 35 ezer amerikai dollár lesz, csapatonként legfeljebb kilenc játékos írhat alá ennyiért, és minden klubban minimum hat hokisnak legalább 80 ezer dollárt kell keresnie, három idényre garantálva. A liga kollektív szerződése nem tartalmaz bérmaximumot, de be kell tartani az 55 ezer dolláros átlagfizetést.

Garát-Gasparics szerdán este svéd bajnokit játszott, csapata 4–2-re kikapott a vendég Djurgardentől, ő maga pedig mindkét hazai találatnál gólpasszt adott.

2023.12.06 14:54:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A liga legidősebb aktív edzője az extra tehetség Victor Wembanyamával vezetné vissza csapatát az elitbe.

2023.11.14 22:14:14

Amerikai sportok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Anélkül, hogy ezt elvitatnánk, elismerve, hogy a sikerben mindig nagyon sok ember munkája van, mégiscsak hajlamossá váltam annyira leegyszerűsíteni a dolgot, hogy azt mondjam: minden csapatsikernek az alapja egy (kettő, három...) nagy sportoló.

2023.10.31 09:53:49

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Lakers klasszisa addig nem akar visszavonulni, amíg nem játszott együtt fiával, Bronnyval.

2023.10.20 23:52:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Juhász Dorkánál az olimpiai szereplés az egyik nagy álom.

2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu