Harmincöt pontos verést mért a Houstonra a GSW

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.24. 09:26
null
Curry (a labdával) volt a siker kulcsa (Fotó: Action Images)
A 40 pontot szerző és triplarekordot felállító Stephen Curry vezérletével kiütötte a Houstont a Golden State Warriorst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében, ezzel 3–0-ra vezeti a párharcot.

Houston Rockets–Golden State Warriors 80–115

A GSW megmutatta, hogy ki az úr a háznál. Az első két, szoros hajrában végződő találkozót követően ezúttal egy másodpercig sem volt kérdés a győztes kiléte – a Rockets nem bírta el a terhet, a Warriors pedig sziporkázott. Steph Curry még agresszívebben játszott, mint tette azt a korábbi találkozókon, vezérletével a félidőben már 25 pontos előnyben voltak a vendégek – a lesokkolt Houston képtelen volt megállítani ellenfelét. Curry a harmadik negyed végére 37 egységig jutott, de egy hármast még beemelt – 7/9-cel zárt kintről és NBA-rekordot döntött, egy rájátszás alatt senki nem dobott ennyi triplát (64), mint ő. Az előző rekordot Reggie Miller tartotta 58-cal még 2000-ből – na de hol van még a vége...

Esélytelen volt a Houston. Nagyon hamar hátrányba kerültek a texasiak elsősorban azért, mert James Harden nem dobálta az előző két találkozón megszokott bravúrtempóit – a hátvéd ezúttal három mezőnykosárral, 17 ponttal zárta a találkozót. A második negyed közepéig tudta tartani tíz pont körüli hátrányát a Rockets, de ekkor Curry sebességet váltott és a harmadik negyedben már harminc felett is járt a különbség – Howard dupla-dupláját vagy Smith 16 pontját leszámítva senki nem akadt, aki elfogadhatóan játszott volna. Ezzel a vereséggel valószínűleg véget ért számukra a szezon érdemi része, 0-3-ról még egyetlen csapat sem állt fel a playoff történetében – a kérdés az, hogy elkerülik-e a söprést.

A párharc állása: 3–0 a Warriors javára.

A Rockets legjobb dobói: Harden 17/3, Smith 16/9, Howard 14
A Warriors legjobb dobói: Curry 40/21, Green 17/3, Thompson 17/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik