A Suns és a Spurs folytatja - egymás ellen

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 09:26
null
Ginóbili nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez (Fotó: Reuters)
A San Antonio Spurs jutott a Nyugati főcsoport elődöntőjébe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, miután a Dallas Mavericks elleni, hazai pályán aratott 97–87-es sikerének köszönhetően 4–2-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. A Phoenix is bejutott a legjobb négy csapat közé nyugaton: a Suns a Portland Trail Blazerst verte meg – immáron negyedszer a rájátszás első körében.

A Dallasnak volt a legjobb a mérlege idegenben az NBA mostani szezonjában. Ez azonban ezúttal nem segített Dirk Nowitzkiéken, akiknek mindenképpen nyerniük kellett volna a San Antonio Spurs otthonában, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket. Ez viszont nem sikerült. Az első félidőben nagyon nehéz helyzetbe került a Dallas, ám ebből még kikecmergett, a győzelmet viszont nem tudta megszerezni.

A remek startot produkáló Spurs már a második negyed közepén 22 ponttal, 41–19-re vezetett, a Mavs csak ezután kezdett éledezni. Az egy félidő alatt dobott 34 pont azonban nem sok jót ígért a folytatásra. A Mavericks azonban feláll a padlótól.

Nowitzki duplája után a harmadik negyed közepén már csak hárompontos deficitben volt a Mavericks, sőt három perccel később a német triplájával át is vette a vezetést a vendég csapat, amely csak a mérkőzés hajrájára „fáradt el" ismét.

Manú Ginóbili, a San Antonio legeredményesebb kosarasa 26, míg George Hill 21 pontot termelt, a másik oldalon Nowitzki 33 pontja nem volt elég a győzelemhez, így az alapszakaszt a nyugaton 2. helyen záró Dallas búcsúzott, míg a hetedik Spurs továbblépett.

A játéknap másik mérkőzése egyben arra is választ adott, hogy melyik csapat lesz a Spurs ellenfele a főcsoport-elődöntőben. A Phoenix Portlandben zárta le a Trail Blazers elleni párharcot.

Jason Richardson 26 ponttal (amelyben öt hárompontosa is benne van) segítette csapatát a hatodik meccsen a továbbjutáshoz. A pályaelőny a Phoenixnél lesz a San Antonio elleni nyugati elődöntőben, az első meccset hétfőn játsszák.

NBA 
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
San Antonio Spurs (7.)–Dallas Mavericks (2.) 97–87
A párharc végeredménye: 4–2, a San Antonio javára.
Portland Trail Blazers (6.)–Phoenix Suns (3.) 90–99
A párharc végeredménye: 4–2, a Phoenix javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik