NBA: ilyen blokkokért került Memphisbe az év legjobb védőjének járó díj – videók

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 12:41
null
Egy az idény sok Jaren Jackson-blokkolása közül (Fotó: Getty Images)
Az idén Jaren Jackson Jr., a Memphis Grizzlies magasembere kapta meg az év legjobban védekező NBA-játékosának (Kia NBA Defensive Player of the Year) járó, ettől az évtől Hakeem Olajuwon nevét viselő trófeát – jelentette be hétfőn az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság sajtóosztálya.

 

Jaren Jackson Jr. – akinek édesapja, idősebb Jaren Jackson tagja volt a San Antonio Spurs 1999-es bajnokcsapatának – Brook Lopez (Milwaukee) és Evan Mobley (Cleveland) előtt nyerte meg a szakírók körében rendezett hagyományos voksolást.

Az NBA-mezőnyben Jacksonnak volt a legjobb átlaga dobásblokkolásban (3.0) ebben az alapszakaszban, és a gyűrű alatt az ellenfeleknek engedélyezett „sikermutatója” (46.9 százalék) is a legjobb volt – legalábbis ama játékosok között, akik mellől legalább 300 dobást kíséreltek meg a palánk alatt. Védőmunkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a memphisi csapat a Nyugati főcsoport második helyén fejezte be az alapszakaszt.

Jackson – aki tavaly az ötödik helyen végzett ezen a szavazáson – a második Grizzlies-játékos, aki megkapta a trófeát; 2013-ban Marc Gasol volt az első.

JAREN JACKSON ILYENEKÉRT KAPTA MEG AZ ELISMERÉST…


…ÉS EZ TÖRTÉNT, AMIKOR CSALÁDI KÖRBEN MEGTUDTA, HOGY AZ ÖVÉ A DÍJ


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik