NFL: a Commanderst eladó tulajdonos nem tárgyal a vevőjelölttel – sajtóhír

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 17:24
null
Daniel Snyder nem könnyíti meg az NFL és Jeff Bezos dolgát (Fotó: Getty Images)
A New York Post értesülései szerint hiába szeretné Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa megvásárolni a Washington Commanders csapatát, annak tulajdonosa, Daniel Snyder nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni az Amazon alapítójával.

 

Két ajánlat is érkezett a Washington Commandersért, azonban egyik sem érte el a hatmilliárd dolláros árat, amelyet Daniel Snyder tulajdonos meghatározott a franchise értékeként. A héten egy meg nem nevezett üzletember 5.5 milliárdot ajánlott, ami megegyezik azzal az összeggel, amelyet Josh Harris, a Philadelphia 76ers és a New Jersey Devils tulajdonosa kínált.

A Post forrásai szerint Snyder megakadályozta, hogy Bezos ajánlatot tegyen, ugyanis a Bezos tulajdonában álló Post leplező cikksorozatban számolt be a szexuális zaklatások vádjairól a Washington Commanders szervezetében, ezek ellen semmit sem tett Snyder. A héten Bezos felvette az Allen & Company befektetési vállalkozást, hogy tanácsadóként segítse a tárgyalások során.

Az ügyben az Egyesült Államok Kongresszusa is vizsgálódik, Snydernek tanúskodnia is kellett az eljárás során. Az ESPN szerint Snyder magánnyomozókat alkalmazott azért, hogy elrettentse az ellene esetleg tanúskodó kívánó korábbi és jelenlegi alkalmazottakat, valamint hogy kompromittáló információkat szerezzen a többi csapat tulajdonosáról, valamint Roger Goodell NFL-főigazgatóról.

Az NFL abban bízik, hogy nem kell arra kényszerítenie a tulajdonost, hogy eladja a csapatot (ehhez a 32 tulajdonosból 23 szavazatára lenne szükség), hanem az megteszi magától a következő tulajdonosi találkozóig, azaz március 26-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik