NHL: Brodeur elért egy álomhatárt, amit még senki más

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 07:59
null
Brodeur 125. shutoutja mellett 691. NHL-sikerét könyvelte el (Fotó: Reuters)
Tizenkét mérkőzést játszottak le keddre virradóra az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában: a 42 éves Martin Brodeur remek mérföldkőhöz érkezett a St. Louis Blues–Colorado Avalanche (3–0) találkozón.

A kapuslegenda Brodeur 16 lövést hárítva járult hozzá csapata sikeréhez, ezzel 125. kapott gól nélküli mérkőzését (shutout) tudta le – ő az első az NHL-ben, aki elérte ezt a határt. Brodeurön kívül csupán Terry Sawchuk statisztikai lapján díszeleg száznál több shutout (103) a liga történetében.

 

NHL: A LEGTÖBB SHUTOUTOT ELÉRŐ KAPUSOK
Martin Brodeur 125
Terry Sawchuk 103
George Hainsworth 94
Glenn Hall 84
Jacques Plante 82
Dominik Hasek 81
Tiny Thompson 81
Alex Connell 81
Ed Belfour 76
Tony Esposito 76

„A Bluesban még nem volt shutoutom, így emlékezetes marad ez a meccs. Nem ez volt a legnehezebb mérkőzésem kapusként, de akkor is, megfogtam, amit meg kellett” – mondta Brodeur.

A Dallas Stars a nyolcas sikerszériából érkező New York Rangers együttesét állította meg, amely így csak beállítani tudta a szezoncsúcsot, és nem érte el a franchise-rekord győzelmi sorozatot (tíz győzelem egymás után, 1939–40 és 1972–73). Henrik Lundqvist, a Rangers kapusa először játszott vesztes mérkőzésen december 1. óta.

Hosszabbításban dőlt el az Islanders–Capitals csata, a NYI Johnny Boychuk emberelőnyös góljával nyert – pedig előtte háromgólos előnyt szórakozott el, immár másodszor egymás után, és negyedszer az elmúlt hetekben.

Eric Staal góllal ünnepelte 800. NHL-mérkőzését, ám a Carolina kikapott a Montrealtól. Az Ottawa Senators Bobby Ryan mesterhármasának köszönhetően nyert a Buffalo ellen, ezzel megszakította hármas vereségszériáját.

A New Jersey Devils mindössze másodszor nyert a legutóbbi tíz meccséből, most viszont presztízscsatát: az Ördögök a szintén rossz formában levő Pittsburgh Penguins gárdáját verték meg. A Minnesota Wild 0–2-ről fordított a Winnipeg Jets ellen, a Tampa Bay Lightning szintén kétgólos hátrányt leküzdve verte meg a Torontót.

A Boston Bruins játékosai gyakorlatilag mindenhonnan tüzeltek, a szezoncsúcsot jelentő 45 lövés pedig végzett is a Detroittal, mely ötöt kapott a bostoniaktól. A Chicago szétlövésben verte meg a Nashville-t (egyedül Jonathan Toews talált be a párbajban), a Coyotes sorozatban harmadik sikerét aratta, csakúgy, mint az LA Kingset legyőző Calgary.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Detroit Red Wings 5–2
Carolina Hurricanes–Montreal Canadiens 1–3
New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 3–1
New York Islanders–Washington Capitals 4–3 – h. u.
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 5–2
Tampa Bay Lightning–Toronto Maple Leafs 3–2
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 3–0
Winnipeg Jets–Minnesota Wild 2–3
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 5–4 – szétlövéssel
Dallas Stars–New York Rangers 3–2
Calgary Flames–Los Angeles Kings 2–1
Arizona Coyotes–Philadelphia Flyers 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik