Vízilabda: „Előbb-utóbb itthon is elneveznek közterületet Benedek Tiborról”

Vágólapra másolva!
2021.06.28. 18:47
null
Benedek Tibor emléktáblája Reccóban
Az olimpiai bajnok egykori csapattárs, Madaras Norbert szerint kifejezetten jó helyszínen, méltó körülmények között avatták fel Benedek Tibor emléktábláját, ami Magyarországon készült. Az esemény magyar ötlet által, magyar finanszírozással valósult meg Reccóban.

Benedek Tiborra emlékeztek június 25-én Reccóban. Sőt, a város csapatának uszodájával szemközti sziklafalra egy rá emlékező névtáblát is elhelyeztek, illetve az onnan induló lépcsősort róla nevezték el.

A magyar legenda 2001 és 2004 között, valamint 2007 és 2012 között vízilabdázott a Pro Reccóban, ahol még mindig családtagként emlékeznek rá. A konkrét hely is kötődik hozzá – ami péntektől a nevét viseli –, hiszen játékoskorában sokszor járt arra.

A megemlékezésen többek között részt vett Vári Attila, korábbi csapattárs és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert, szintén egykori csapattárs, illetve MVLSZ alelnök, Menczer Tamás külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár, Kulcsár Krisztián MOB elnök, Carlo Gandolfo, Recco polgármestere, Maurizio Felugo egykori csapattárs és a Pro Recco jelenlegi elnöke, Csiszár Jenő milánói főkonzul, Iglói-Nagy István, a KKM sportdiplomáciai főosztályának vezetője, valamint Epres Panni, Benedek özvegye.

„Méltó volt az esemény, és a helyszín is kifejezetten jó, hiszen Tibi sokszor járt erre” – mondta Madaras.

Mindazonáltal itthon néhány portálon felvetődött, hogy miért nem Magyarországon neveztek el először bármit is Benedek Tiborról...

„Előbb-utóbb itthon is el fognak nevezni róla közterületet vagy valamilyen létesítményt. A vízilabdában dolgozóknak kiemelt feladata az ő emlékének és hagyatékának megőrzése” – folytatta az egykori csapattárs.

Erre ez a reccói sétány talán a legjobb példa, hiszen az ötlet Csiszár Jenőtől származik, tavaly egy gyertyagyújtáson jutott eszébe, és ha nincs a világjárvány, már biztosan korábban írtunk volna erről az eseményről. Az emléktábla Magyarországon készült, a Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya támogatásával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik