Vízilabda: a férfi és a női válogatott is könnyű csoportba került a vb-n

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 13:55
null
Varga Zsolt kapitány szerint nem lehet gond a továbbjutás (Fotó: Árvai Károly)
Athénban megtartották az olimpiára selejtező júniusi, fukuokai férfi és női vízilabda-világbajnokság sorsolását, s a szövetségi kapitányok villámértékelése szerint a csoport első helyének megszerzése lehet a cél a férfiaknál és a nőknél is – adta hírül a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja. A női válogatott Kanada, Új-Zéland és Japán, míg férficsapatunk Horvátország, Brazília és szintén Japán mellé kapott besorolást.

Előbb a női csoportokat alakították ki: itt a mieink az első kalapból várták a húzást, s végül a D-csoportba, Kanada, Új-Zéland és Japán mellé kerültek.

„Bármennyire is közhely, a világbajnokság igazán majd a negyeddöntőtől kezdődik el Japánban is. A tiszteletet megadjuk a házigazdának éppúgy, mint Új-Zélandnak, de nem kérdés, le kell győznünk őket. Kanada már erősebbnek tűnik, ám ellene is egyértelműen jó eséllyel ugrunk majd medencébe. A negyeddöntő viszont már más szintű meccs lesz, hiszen a papírforma szerint a spanyol vagy a holland csapat várhat ránk. Hogy melyik, édes mindegy, mindkettőt győztük már le fontos mérkőzésen vagy kaptunk ki tőle. Az elmúlt időszak kötelez bennünket arra, hogy legyen önbizalmunk, nem bánom a sorsolást, vagyunk olyan erősek, hogy megoldjuk a ránk váró feladatot” – értékelte a sorsolást Bíró Attila szövetségi kapitány.

A férfiaknál a magyar válogatott a második kalapból várta az ellenfeleket, s itt végül a horvátok, a brazilok, és szintén a házigazda japánok kerültek a mieink mellé a C jelű négyesbe.

„A brazilokat és a japánokat sem lebecsülve a horvátokkal küzdhetünk majd az eső helyért. Ez nagy csata lesz, mert az első hely jól fizethet a világbajnokság folytatását illetően. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a világkupa-selejtezőhöz hasonlóan ismét legyőzni Ivica Tucak együttesét”– fogalmazott Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Az idei vizes világbajnokságnak június 14–30. között Fukuoka ad otthon – végre, tehetjük hozzá, hiszen a japánok eredetileg 2021-ben rendeztek volna vb-t, de előbb a tokiói olimpia egy évvel történt halasztása miatt tették át 2022-re, majd a koronavírus-járvány kapcsán még élő beutazási és biztonsági korlátozások miatt döntöttek az újabb halasztás mellett.

A VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA

NŐK
A-CSOPORT:Kína, Franciaország Egyesült Államok, Ausztrália
B-CSOPORT:Spanyolország, Izrael, Hollandia, Kazahsztán
C-CSOPORT:Brazília, Görögország, Olaszország, Dél-Afrika
D-CSOPORT:Kanada, Új-Zéland, Magyarország, Japán

FÉRFIAK
A-CSOPORT:Egyesült Államok, Ausztrália, Kazahsztán, Görögország
B-CSOPORT:Kína, Franciaország, Kanada, Olaszország
C-CSOPORT:Horvátország, Magyarország, Brazília, Japán
D-CSOPORT:Dél-Afrika, Szerbia, Montenegró, Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik