Női vízilabda: Elvárom a csapattól, hogy négybe jussunk – Bíró Attila

P. V., T. M.P. V., T. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 06:54
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a négy között akarja látni a csapatát a közelgő Európa- bajnokságon. A szövetségi kapitánnyal, valamint a válogatott új csapatkapitányával, Garda Krisztinával beszélgetett az NSO Tv. 

„Kötelezőnek a négybe jutást egy világversenyen nehéz prognosztizálni. Ugyanakkor én elvárom a csapattól, hogy négybe jussunk. Én elvárom a csapattól, hogy érmet nyerjünk” – árulta el Bíró Attila, hogy milyen célokat tűzött a magyar női vízilabda-válogatott elé a közelgő Európa-bajnokságon.

Pedig azt ő is elismeri, kicsit sötétben tapogatózós lesz ez a világverseny számukra, hiszen első ízben fordul elő, hogyKeszthelyi-Nagy Rita nem tagja a keretnek.Videónkban arról is beszél, hogy világklasszisunk távolléte milyen hatással lehet az együttesre. Mellette megszólal az újdonsült csapatkapitány, Garda Krisztina is.

A NŐI VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels)
Mezőnyjátékosok:
Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mindkettő FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa (mindhárom UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújvárosi FVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz – Görögország)

A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik