P. V., T. M. 2022.08.18 06:54 Frissítve: 2022.08.18 08:24

Női vízilabda: Elvárom a csapattól, hogy négybe jussunk – Bíró Attila

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a négy között akarja látni a csapatát a közelgő Európa- bajnokságon. A szövetségi kapitánnyal, valamint a válogatott új csapatkapitányával, Garda Krisztinával beszélgetett az NSO Tv. 

 

„Kötelezőnek a négybe jutást egy világversenyen nehéz prognosztizálni. Ugyanakkor én elvárom a csapattól, hogy négybe jussunk. Én elvárom a csapattól, hogy érmet nyerjünk” – árulta el Bíró Attila, hogy milyen célokat tűzött a magyar női vízilabda-válogatott elé a közelgő Európa-bajnokságon.

Pedig azt ő is elismeri, kicsit sötétben tapogatózós lesz ez a világverseny számukra, hiszen első ízben fordul elő, hogy Keszthelyi-Nagy Rita nem tagja a keretnek. Videónkban arról is beszél, hogy világklasszisunk távolléte milyen hatással lehet az együttesre. Mellette megszólal az újdonsült csapatkapitány, Garda Krisztina is.   

A NŐI VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
 Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels)
Mezőnyjátékosok: 
Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mindkettő FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa (mindhárom UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújvárosi FVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz – Görögország)

A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot. 

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.