Női vízi: Leimeter Dóra első bajnoki aranyérméért küzdhet a Fradival

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 08:57
null
Leimeter Dóra úgy érezte, itt az ideje a szintlépésnek (Fotó: Nemzeti Sport)
Az első edzésre menet még figyelnie kellett, hogy megszokásból ne térjen le a Szőnyi útra, mostanra azonban már otthon érzi magát a Népligetben Leimeter Dóra, aki kilenc év után távozott a BVSC-től, hogy a Ferencvárossal pályafutása első bajnoki címéért harcoljon.


– Szeptember végén csatlakozott a legutóbbi idényben bronzérmes Ferencvároshoz, szombaton pedig már bajnoki mérkőzésen bizonyíthat új csapatában. Milyen az élet zöld-fehérben?
– Abszolút pozitívak az első benyomásaim, nagyon jól érzem magam a Fradiban – kezdte a 26 éves Leimeter Dóra, aki a nyáron kilenc év után távozott a BVSC-Zuglótól. – Könnyen ment a beilleszkedés, már csak azért is, mert szinte mindenkit ismerek korábbról, a válogatott kerettagokkal gyakorlatilag az egész nyarat együtt töltöttük. Szeretettel fogadtak a lányok, bármi kérdésem volt, örömmel segítettek, úgyhogy viszonylag hamar megszoktam az új közeget.

– Nem tévedt el az első edzésre menet?

– Azért figyelnem kellett, hogy ne kanyarodjak le a Szőnyi útra, az uszoda felé… Mégiscsak kilenc évet töltöttem a BVSC-ben, de azért is váltottam, mert nyitott vagyok az új kihívásokra. Gurisatti Grétával sétáltunk be az első edzésre, aki szintén új a Fradiban, és olyan izgatottak voltunk, mint kisiskolásként az évnyitó előtt. Nem tudtuk pontosan, mi vár ránk, de szerencsére nagyon jó közösségbe csöppentünk. Vidám hangulatban telnek az edzések, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

– Miért döntött úgy, hogy rábólint a Ferencváros ajánlatára?
– Szép és meghatározó időszakot töltöttem a BVSC-ben, de az elmúlt években már többször is felvetődött bennem, hogy váltani kellene. A Ferencváros vezetői kitartóan érdeklődtek, hetente felhívtak, és éreztették velem, hogy nagyon szeretnének átigazolni. Ekkor már köztudott volt, hogy Petrovics Mátyás vezetőedző távozik a BVSC-től, ezzel lezárult egy korszak, én pedig úgy éreztem, hogy itt az alkalom a szintlépésre. Nagyon erős keret állt össze az új idényre, örülök, hogy válogatott csapattársakkal játszhatok együtt, és alig várom, hogy bajnoki mérkőzésen is bizonyíthassak.

– Alig két héttel az Európa-bajnokság után már edzésbe állt. Sikerült kipihennie magát?
– Nem mondom, hogy a négy hónapos válogatott időszak után hosszú volt a kéthetes pihenő, de a kihívások lendületet adnak, ezért egyelőre nem érzem a fáradtság jeleit. Élvezem, hogy új impulzusok érnek, gyorsan felvettem a ritmust, és remélhetőleg sikerül mihamarabb elsajátítanom azt a játékstílust, amit a Fradi képvisel. Azért vagyok itt, hogy Gerendás György keze alatt tovább fejlődjek, a megbízható védőmunka mellett támadásban szeretnék többet vállalni, mint korábban.

– Ha már szóba került a válogatott: a világbajnoki ezüstérem és az Európa-bajnoki ötödik hely után félig tele vagy félig üres a pohár?
– Egyértelmű, hogy félig tele van, a gyengébben sikerült Eb nem árnyékolhatja be a világbajnoki ezüstérmet. Hazai medencében, telt ház előtt játszhattunk döntőt az amerikaiakkal, ami életre szóló élmény volt, sajnos utána nem tudtunk úgy felpörögni az Európa-bajnokságra, ahogy kellett volna. Csalódott voltam, hogy nem szereztünk érmet Splitben, de ez már a múlt, azóta új célok lebegnek a szemem előtt.

– Magyar bajnok például még nem volt…
– Nagyon motivál, hogy aranyesélyes csapatban játszhatok; szerintem képesek is vagyunk felérni a csúcsra, ám még el sem kezdődött a bajnokság, sok munka áll előttünk. Néhány hetünk volt rá, hogy összecsiszolódjunk, de igyekeztünk kihasználni a rendelkezésre álló időt, hogy a bajnoki rajtra egységesek legyünk. Erős riválisokkal kétkapuztunk, többek között a BVSC-vel is, furcsa érzés volt korábbi csapattársaim ellen játszani. Kilenc év nem múlik el nyomtalanul, de örülök, hogy még a felkészülés során átestem az érzelmes pillanatokon, mert így a bajnokságban már könnyebb lesz a zuglóiak elleni mérkőzés.

– A BVSC mellett az UVSE, a Dunaújváros és az Eger is erős kihívónak tűnik, ráadásul a magyar bajnokság és a kupa mellett a nemzetközi porondra is kilép az FTC.

– Erőltetett menet lesz, de készen állok rá, elvégre minden játékos a meccseket élvezi a legjobban. Az elmúlt években már hozzászoktam a sűrű programhoz, bírni fogom a terhelést. Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy a Bajnokok Ligájában is megmutathatjuk magunkat, az erős riválisok ellen tudunk a legtöbbet fejlődni. Bízom benne, hogy minden fronton sikerül helytállnunk, a bajnokság mellett valamelyik nemzetközi kupában is jó lenne döntőbe jutni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik