S. T. J. 2021.10.21 23:08 Frissítve: 2021.10.21 23:15

Megkezdődik a női vízilabda-bajnokság új idénye, Herczig Norberték idehaza versenyeznek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.


Pénteken öt mérkőzéssel megkezdődik a női élvonalbeli vízilabda-bajnokság új idénye. Az UVSE sorozatban a hetedik bajnoki címét szeretné megszerezni, ezzel beállítaná a Szentes 1994 és 2000 között felállított csúcsát. A kihívó ugyanaz a három csapat, mint az elmúlt években: a Dunaújváros, az FTC és a BVSC – és ez a négyes továbbra is „másik ligában” szerepel, mint a bajnokság további hat résztvevője. Idényelőzetesünkből többek között az is kiderül, hogy lapunk véleménye szerint a legjobbak minden eddiginél közelebb kerültek egymáshoz.

A négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón egész évben azt várta, hogy hazai közönség előtt versenyezzen – most eljött ez a hétvége, az Európa-bajnokság mezőnye Nyíregyházán készülődik a pénteki rajtra. A magyar páros számára nagy tétje van a viadalnak, hiszen ha jó eredményt ér el, megközelítheti az összetett dobogót. Az elmúlt évek megmutatták, hogy aszfalton sokkal közelebb vannak az élmezőnyhöz, mint murván, a tesztprogramjuknak köszönhetően azonban utóbbi talajtípuson is közeledtek a legjobbakhoz.

Képes Sport mellékletünk egyik vendége az asztaliteniszező Lovas Petra, aki 34 év után tette le az ütőt. A világranglistán a 45. helyig kapaszkodott fel, és tagja volt a 2007-ben Belgrádban Európa-bajnoki címet szerző magyar válogatottnak is. Összeállításunkból kiderül, melyik volt a legemlékezetesebb győzelme, a legfájdalmasabb kudarca, és arról is beszél, megítélése szerint mi volt a legjobb döntés, amit a pályafutása során meghozott.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.10.06 11:00:14

Vízilabda nemzetisport.hu

Az alapszakasz 26 fordulóból áll, április végéig tart • Az 1–4. helyezett játszik a bajnoki címért.

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.