S. T. J. 2021.10.21 23:08 Frissítve: 2021.10.21 23:15

Megkezdődik a női vízilabda-bajnokság új idénye, Herczig Norberték idehaza versenyeznek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.


Pénteken öt mérkőzéssel megkezdődik a női élvonalbeli vízilabda-bajnokság új idénye. Az UVSE sorozatban a hetedik bajnoki címét szeretné megszerezni, ezzel beállítaná a Szentes 1994 és 2000 között felállított csúcsát. A kihívó ugyanaz a három csapat, mint az elmúlt években: a Dunaújváros, az FTC és a BVSC – és ez a négyes továbbra is „másik ligában” szerepel, mint a bajnokság további hat résztvevője. Idényelőzetesünkből többek között az is kiderül, hogy lapunk véleménye szerint a legjobbak minden eddiginél közelebb kerültek egymáshoz.

A négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón egész évben azt várta, hogy hazai közönség előtt versenyezzen – most eljött ez a hétvége, az Európa-bajnokság mezőnye Nyíregyházán készülődik a pénteki rajtra. A magyar páros számára nagy tétje van a viadalnak, hiszen ha jó eredményt ér el, megközelítheti az összetett dobogót. Az elmúlt évek megmutatták, hogy aszfalton sokkal közelebb vannak az élmezőnyhöz, mint murván, a tesztprogramjuknak köszönhetően azonban utóbbi talajtípuson is közeledtek a legjobbakhoz.

Képes Sport mellékletünk egyik vendége az asztaliteniszező Lovas Petra, aki 34 év után tette le az ütőt. A világranglistán a 45. helyig kapaszkodott fel, és tagja volt a 2007-ben Belgrádban Európa-bajnoki címet szerző magyar válogatottnak is. Összeállításunkból kiderül, melyik volt a legemlékezetesebb győzelme, a legfájdalmasabb kudarca, és arról is beszél, megítélése szerint mi volt a legjobb döntés, amit a pályafutása során meghozott.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.