nemzetisport.hu 2016.12.12 22:12 Frissítve: 2016.12.12 22:44

Férfi vízilabda: itt a tizenhárom kapitányjelölt – a teljes lista

A pénteki déli határidőig tizenhárom szakember nyújtotta be a pályázatát a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi tisztére, s noha több név már korábban is köztudott volt, az összeset most olvashatják először.

A Kemény Dénes (jobbra) vezette testület titkos szavazással dönt Benedek Tibor utódjáról (Fotó: Veres Viktor)Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László és Vincze Balázs jelentkezett a Benedek Tibor távozása után megüresedett posztra.

Azaz tizenhárom edző küldte el a pályázatát a Magyar Vízilabda-szövetségnek, s amíg Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Gyöngyösi András, Märcz Tamás, vagy éppen Vincze Balázs pályázata régóta köztudott volt, míg Lukács Dénes, illetve Vad Lajos jelentkezését is hallani lehetett, addig például a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, valamint a kétszeres első Fodor Rajmund pályázata meglepő.

Sőt, Igor Milanovics személyében olyan külföldi edző is pályázott, aki játékosként olimpiai bajnok volt, edzőként pedig a Partizant és a Reccót is BL-győzelemre vezette.

Az MVLSZ elnöksége december 15-én csütörtökön ül össze, az elnökségi ülés első napirendi pontja a kapitánykérdés, amelyben titkos szavazással dönt majd a testület..

A Nemzeti Sport keddi számában mind a tizenhárom jelöltet bemutatjuk és az esélyeket is számba vesszük. KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL VAGY TÖLTSE LE DIGITÁLIS FORMÁBAN!

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.

2021.09.08 09:32:04

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Szerdán 14 csapat részvételével kezdődik a félbevágott pólóidény.

2021.09.07 15:56:11

Vízilabda T. M.

Kedd délután a klub mindkét csapata megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját.

2021.08.13 23:49:59

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A későbbi FINA-elnök, Ante Lambasa kiemelte, hogy a magyarok – észjátékosok. Mindig tudják, mit miért kell csinálni a vízben, s emellett nem csupán az ellenfelekhez képesek alkalmazkodni, hanem a bíráskodáshoz is.