Férfi vízilabda: a Szolnok nyerte meg a szuperkupát is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 19:34
null
Boldog szolnokiak a trófeával (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szolnok 7–4-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda-szuperkupáért megrendezett mérkőzésen péntek este a Komjádi-uszodában.

 

A Szolnok az idén megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát és a Magyar Kupát, végül pedig – az esélyeknek megfelelően – begyűjtötte a magyar szuperkupát is.

Az első negyedben kétgólos előnyre tett szert, majd a másodikban nem változott a 3–1-es eredmény, mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság a befejezéseknél.

A nőknél az UVSE győzött – arról a mérkőzésről ide kattintva olvashat!

A harmadik szakaszban előbb nőtt a különbség, aztán a felénél megszületett a második egri gól. A folytatásban többször is volt esélye a legutóbb bajnoki ezüstérmes hevesi csapatnak, hogy még közelebb zárkózzon, de továbbra is többnyire csak a helyzetek kialakításáig jutott, míg a szolnokiak lefordulásokból megint megléptek.

Az utolsó negyed 6–3-ról indult, de érdemi változás nem történt, mindkét oldalon egy-egy gól esett.

Az elmúlt évi szuperkupa-mérkőzésen ugyanez a két csapat találkozott egymással, akkor a Szolnok 14–9-re nyert.

FÉRFI VÍZILABDA TIPPMIX SZUPERKUPA

SZOLNOKI DÓZSA–ZF-EGER 7–4 (3–1, 0–0, 3–2, 1–1)
Komjádi uszoda, 800
néző. V: Németh A., Mucskai
SZOLNOK: Nagy V. – Jansik D. 1, PRLAINOVICS 2, Bátori, Mezei, ZALÁNKI 2, Gocics. Csere: Younger 1, M. Csuk, Kis G. 1, Alekszics, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Hosnyánszky, RASOVICS 2, Vlahopulosz 1, Bedő, Lőrincz, Decker Á. Csere: Hárai, Angyal, Avramovics, Csucskovics 1, Kovács Gergő. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Alekszics (30.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Nagyon lassú meccs lett, nem is volt olyan kemény sem talán, mint lehetett volna. Igazából a védekezésünk jól működött, mindent betartottunk. A játékosokon érződött, hogy most nem tudnak jól játszani, nagyot játszani, de az is, hogy nagyon meg akarják nyerni a meccset, és ez plusz erőt adott nekünk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a játékosokra, az egész évre. Az Egerrel rengetegszer játszunk nagy meccseket, bizonyára így lesz jövőre is.
Dabrowski Norbert: – Nagyon egyszerű, mi hat négyre kaptunk ki a Reccótól, a Szolnok meg eggyel verte az olaszokat, így mi most hét négyre kaptunk ki. Ezek persze csak számok. Abszolút az történt, ami szokott: erős a Szolnok, nehéz ellene támadni. Jól védekeztünk, de ez sajnos felőrölte az erőnket. Nem véletlenül nyertek Bajnokok Ligáját a szolnokiak, megvan még a két csapat közötti különbség. Januártól azon dolgozunk, hogy közelebb legyünk hozzájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik