MTI
2017.12.22 19:34 Frissítve: 2017.12.22 19:52

Férfi vízilabda: a Szolnok nyerte meg a szuperkupát is

A Szolnok 7–4-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda-szuperkupáért megrendezett mérkőzésen péntek este a Komjádi-uszodában.

Boldog szolnokiak a trófeával (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A Szolnok az idén megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát és a Magyar Kupát, végül pedig – az esélyeknek megfelelően – begyűjtötte a magyar szuperkupát is.

Az első negyedben kétgólos előnyre tett szert, majd a másodikban nem változott a 3–1-es eredmény, mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság a befejezéseknél.

 
A nőknél az UVSE győzött – arról a mérkőzésről ide kattintva olvashat!

A harmadik szakaszban előbb nőtt a különbség, aztán a felénél megszületett a második egri gól. A folytatásban többször is volt esélye a legutóbb bajnoki ezüstérmes hevesi csapatnak, hogy még közelebb zárkózzon, de továbbra is többnyire csak a helyzetek kialakításáig jutott, míg a szolnokiak lefordulásokból megint megléptek.

Az utolsó negyed 6–3-ról indult, de érdemi változás nem történt, mindkét oldalon egy-egy gól esett.

Az elmúlt évi szuperkupa-mérkőzésen ugyanez a két csapat találkozott egymással, akkor a Szolnok 14–9-re nyert.

FÉRFI VÍZILABDA TIPPMIX SZUPERKUPA 

SZOLNOKI DÓZSA–ZF-EGER 7–4 (3–1, 0–0, 3–2, 1–1)
Komjádi uszoda, 800
néző. V: Németh A., Mucskai
SZOLNOK: Nagy V. – Jansik D. 1, PRLAINOVICS 2, Bátori, Mezei, ZALÁNKI 2, Gocics. Csere: Younger 1, M. Csuk, Kis G. 1, Alekszics, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Hosnyánszky, RASOVICS 2, Vlahopulosz 1, Bedő, Lőrincz, Decker Á. Csere: Hárai, Angyal, Avramovics, Csucskovics 1, Kovács Gergő. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Alekszics (30.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Nagyon lassú meccs lett, nem is volt olyan kemény sem talán, mint lehetett volna. Igazából a védekezésünk jól működött, mindent betartottunk. A játékosokon érződött, hogy most nem tudnak jól játszani, nagyot játszani, de az is, hogy nagyon meg akarják nyerni a meccset, és ez plusz erőt adott nekünk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a játékosokra, az egész évre. Az Egerrel rengetegszer játszunk nagy meccseket, bizonyára így lesz jövőre is.
Dabrowski Norbert: – Nagyon egyszerű, mi hat négyre kaptunk ki a Reccótól, a Szolnok meg eggyel verte az olaszokat, így mi most hét négyre kaptunk ki. Ezek persze csak számok. Abszolút az történt, ami szokott: erős a Szolnok, nehéz ellene támadni. Jól védekeztünk, de ez sajnos felőrölte az erőnket. Nem véletlenül nyertek Bajnokok Ligáját a szolnokiak, megvan még a két csapat közötti különbség. Januártól azon dolgozunk, hogy közelebb legyünk hozzájuk.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.