Férfi vízi: Madaras tíz év után hazatér, Szolnokon folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 12:29
null
A kétszeres olimpiai bajnok Madarassal tovább erősödik<br />a Szolnok és a honi élvonal (Fotó: NS-archív)
Madaras Norbert a válogatott hivatalos honlapjának, a vlv.hu-nak megerősítette a korábbi hírt, hogy tíz év légióskodás után hazatér, és a bajnoki ezüstérmes, de nagy terveket szövögető Szolnoki Dózsa-Közgépben folytatja a pályafutását.

„Az elmúlt időben, mondjuk másfél évben úgy készültem, és pár hónapja is még úgy terveztem, hogy még egy évet szeretnék Reccóban játszani – nyilatkozta Madaras Norbert. – Viszont azután mindenképpen a hazatérés volt a terv, aminek több oka van. A legfőbb ok családi, Zéténynek kint kellene elkezdenie az iskolát, nyáron ötéves lesz, és Olaszországban öt-hat éves korban kell elkezdeni a tanulást, tehát legfeljebb még egy évig tudtuk volna húzni. Nem szerettem volna annak kitenni őt, hogy kint kezdi el, aztán egy vagy két év után hazajövünk. Fontos, hogy legyen meg neki a folytonosság, ezért itthon kezdje el az iskolát. Természetesen az is szempont volt, hogy az olimpia előtt egy évvel jó lenne itthon játszani, készülni. Igazából tehát nem volt nehéz meghozni a döntést, mert csak a tervezett időpontot hoztam előre egy évvel.”

A balkezes bombázó elmondta: a Vasas és az Eger előbb intenzíven, majd egyre reménytelenebbül csábította őt haza az elmúlt években, ám a Szolnok most meg is tudta valósítani ezt a tervet.

„A Szolnok már hosszabb ideje hív, vagy négy-öt éve, azóta, hogy ott elkezdett valami épülni. Leginkább az számít nekem, hogy nagyon jó csapat lesz. Szerintem már eddig is erősek voltak, és most még további jó játékosok jöhetnek. Bízom abban, hogy megvalósulhat újra valami olyasmi, amit már sokszor átéltem, csak most egy magyar csapattal fogom! A nemzetközi sikerekre gondolok. Tehát ez a lehetőség minden szempontból megfelel nekem. Az anyagi része megfelelt volna tavaly is és tavalyelőtt is, a szakmai része volt az, ami most nagyon vonzott. Nekem nem sok van már a vízilabdázásból, nem gondolom azt, hogy negyvenévesen még játszani fogok. Néhány év, tényleg, nem is tudom, kettő, három... Úgy gondoltam, hogy itt az idő. Nem volt akkora hatalmas döntés, persze gondolkoztam sokat, tényleg mindent mérlegeltem, de valójában nálam sokszor van olyan, hogy megérzem, mi a jó döntés. A Vasas-korszakom végén éreztem, hogy meg kell próbálni külföldön, megtudni, hogy milyen az, most pedig érzem, itt az ideje hazajönni.”

Madarast motiválja, hogy magyar bajnokságot még nem nyert, ellenben öt hazai döntőt már elbukott. Elképzelései szerint a magyar vízilabdának jót tesz, ha van egy nagyon erős, nemzetközi szinten is a legmagasabb elithez tartozó csapata, vagy több, ilyen szinten magát megmutató együttese, amilyen a „nagy" Honvéd óta nem igazán jött össze.

„Még egy dolog szólt a hazaigazolás mellett. A Reccóban ugye januárig játszottam az olasz bajnokságban, azóta nem, viszont úgy gondoltam, épp azért, mert kevés van hátra az aktív pályafutásomból, én még szívesen játszanék. Szombatonként, amikor a többiek bajnokin meccset vívnak, én edzek. Minden évben felvetik, hogy mi lenne, ha nem szerepelnék a magyar válogatottban, és akkor olaszként lehetnék tagja a bajnokságban szereplő csapatnak, nem lennék idegenlégiós. Ennek ők nagyon örülnének, engem viszont ez a lehetőség nem érdekelt sohasem.”

A Szolnok korábban már bejelentette, hogy szerződtetik a következő idényre Nagy Viktort és Tóth Mártont Szegedről, míg Mezei Tamás a BVSC-ből érkezik hozzájuk. A további kiszemeltek között vannak az olimpiai bajnok Varga fivérek, Dániel és Dénes, akik 2010-től a horvát Rijeka meghatározó játékosai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik