LAKNER GÁBOR (Split) 2022.09.06 19:39 Frissítve: 2022.09.06 19:51

Férfi vízi Eb: Jansik Szilárd egy ufó – Szabó Zoltán

Ahogy arról beszámoltunk a magyar férfi vízilabda-válogatott remek játékkal 11–8-ra legyőzte Montenegrót a horvátországi Splitben zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. A siker után két játékosunk és lapunk szakértője is elmondta véleményét a mérkőzésről.

Jansik (fehérben) és Vogel kiérdemelték a dicséreteket (Fotó: Mirkó István) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK 

 

VÍZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPLIT
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 11–8
(3–1, 2–3, 2–1, 4–3)
Split, 1000
néző. V: Peris (horvát), Zwart (holland)

Bővebben a mérkőzésről itt olvashatnak!

„Az volt a mérkőzés kulcsa, hogy egy pillanatra sem adtuk fel, egymásért küzdöttünk, örültünk minden blokknak és gólnak. Kiválóan védekeztünk, Soma fantasztikusan védett, támadásban egy-két fórt a végletekig kijátszottunk, pedig nem volt sok emberelőnyünk, a ziccereket átadtuk egymásnak, hogy még nagyobb legyen a helyzet. Szili kiemelkedően játszott, de az egész csapat nagyon egyben volt. Boldog vagyok, életemben először jutottam négy közé felnőtt világversenyen” – fogalmazott Burián Gergely, a magyar válogatott balkezese.

„Nagyon jól kezdtünk, és végig meg is tudtuk tartani az előnyünket. Volt egy kis hullámvölgyünk, de örülök, hogy ezen viszonylag gyorsan felül tudtunk kerekedni. Egymásért küzdöttük, jó volt a védekezés, kiváló a kapusteljesítmény, elöl pedig klasszismegoldásaink voltak. Az ötgólos Jansik Szilit ki kell emelni, de nagyjából rendezett volt a támadásvezetésünk is” – vélekedett Nagy Ádám, a mieink bekkje.

Lapunk állandó szakértője, Szabó Zoltán, BEK-győztes vízilabdázó is véleményezte a magyar válogatott teljesítményét, külön kitérve az öt gólig jutó Jansik Szilárdra.

„Majdnem tökéletes volt a védekezés, de hozzá kell tennem, hogy nemcsak a miénk, hanem a montenegróiaké is, akik megmutatták, hogy mit akarnak csinálni ellenünk, és sokszor meg is csinálták. Amit viszont mi 9–5-ig, a negyedik negyed közepéig bemutattunk védekezésben, az sok mindent elmond a csapatról, véletlenül nem lehet ezt elérni. Vogel Soma megint lehúzta a rolót, ahogy azt kell, és a többiek is egy-egy hibát leszámítva elképesztően védekeztek. Támadásban mindig másvalaki villant, amit nem sokan tudnak rajtunk kívül. Jansik Szilárd pedig egy ufó, évek óta mondogatjuk, hogy az olyan típusú játékosoké a jövő, mint amilyen ő. Most már azt sem merem mondani róla, hogy védő, mert ezen a mérkőzésen nem volt olyan eleme a játéknak, amelyben ne teljesített volna kiemelkedően. Betalált átlövésből, ejtésből és ziccerből, hátul bekkelt és blokkolt, a komplett menüt hozta hiánytalanul. Valóban oda lehet adni neki a meccs legjobbjának járó elismerést, de ahogyan nagyon alázatosan elmondta, a többiek nélkül ez nem sikerülhetett volna neki” – mondta Szabó.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.