CS. B. 2021.10.16 20:43 Frissítve: 2021.10.17 15:50

Férfi vízi BL: Szolnokon győzött kilenc góllal az OSC

Az OSC meglepően nagy különbséggel, kilenc góllal diadalmaskodott a házigazda Szolnok felett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulós párharcának első mérkőzésén – közölte az MTI.

 

Szolnokon győzött kilenc góllal az OSC (Fotó: Mészáros János)
Szolnokon győzött kilenc góllal az OSC (Fotó: Mészáros János)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Ez a két csapat játszotta az előző idényben a magyar bajnoki döntőt, illetve a második számú európai kupa, az Eurokupa döntőjét is, mindkettőt a Szolnok nyerte.

A BL magyar-magyar párharcának visszavágóját szerdán játsszák, a győztes bejut a csoportkörbe, a vesztes az Eurokupa negyeddöntőjében folytatja.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA OSC ÚJBUDA 6–15 (1–4, 1–4, 3–5, 1–2)
Szolnok, 500
néző. V: Peris (horvát), Ohme (német).      
SZOLNOK: Gárdonyi – Konarik 1, Nagy Ádám 1, Jansik D., Gbadamassi, Angyal, Zovic 1. Csere: Bányai (kapus), Szeghalmi 1, Schmölcz, Milakovic 1,  Kovács Gergő, Teleki 1. Edző: Zsivko Gocics
OSC: LÉVAI – MANHERCZ K. 3, Salamon F. 1, CSACSOVSZKY E. 4, HÁRAI 2, Várnai 1, Burián 2. Csere:  Dala D., Bundschuh, Sziládi, Tóth M. 1, Vigvári Vince 1. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott:  Dala D. (26. p.), Angyal (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Nehéz bármit mondani egy ilyen eredmény után, nem gondoltuk, hogy ennyire rosszul fog sikerülni a mérkőzés. Lehet rosszul játszani, ám kellő agresszivitás és koncentráció nélkül nem. Ha ezeket a hibákat nem javítjuk ki sürgősen, nem leszünk komolyan vehető csapat az idényben.
Varga Dániel: – Túlteljesítettük minden várakozásunkat, szinte hiba nélkül játszottunk, a szolnoki csapat pedig rossz napot fogott ki. Egy biztos, a következő meccsen már jóval nehezebb lesz ellene. Nagyon örülünk a győzelemnek, nagyszerű érzés.

A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA

A-CSOPORT
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Barcelona (spanyol) vagy Brescia (olasz), Jadran Split (horvát) vagy Mladost Zagreb (horvát)

B-CSOPORT
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), Szolnok vagy OSC, Savona (olasz) vagy Crvena zvezda (szerb)

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.