L. M.
2023.02.17 20:10 Frissítve: 2023.02.18 01:37

Férfi vízi BL: az utolsó perben egyenlíthetett volna az OSC, de az FTC nyerte a rangadót

A FTC-Telekom szoros csatában 12–11-re legyőzte az OSC-Újbudát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának pénteki rangadóján.

Végig kiélezett találkozón nyert az FTC (Fotó: Dömötör Csaba) – a képre kattintva galéria nyílik

 

Másfél év telt el azóta, hogy a Genesys OSC Újbuda legutóbb győzni tudott az FTC-Telekom ellen, ám Varga Dániel együttese ebben az idényben már a bajnokságban és a kupadöntőben is megszorongatta legnagyobb hazai riválisát. A Bajnokok Ligájában hazai medencében nem tudta, tíz nappal ezelőtt fölényesen nyert a Ferencváros, amely péntek este is esélyesnek számított, ugyanakkor a tabellán elfoglalt helyezés miatt az újbudaiaknak kellettek volna jobban a pontok.

A nagy érdeklődést mutatja, hogy miközben a két vezetőedző, Varga Zsolt és Varga Dániel kedélyesen beszélgetett a medence partján, a Komjádi uszoda bejáratánál már félórával a rangadó előtt hosszú sorokban várakoztak a nézők, ám a későn érkezők is beértek, mert szokatlan okból csúszott a kezdés – fel kellett pumpálni a labdákat... A hazai tábor a lovaglóizom-sérülése után visszatérő Vogel Somát köszöntötte a leghangosabban, ám a kezdőben az elmúlt két hónapban bizonyító Szakonyi Dániel kapott lehetőséget, aki ezúttal is tartást adott a Fradinak. Támadásban eleinte mindkét oldalon döcögött a szekér, előfordult, hogy a labdafelhozatalba is hiba csúszott, a centerek pedig nehezen tudtak érvényesülni. Az első félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, az előkészítőként és befejezőként is remekelő Sztilianosz Argiropulosz vezérletével a nagyszünetben 7–6-os előnyben volt az FTC.

A térfélcsere után Fekete Gergő villanásával először alakult ki kétgólos különbség a felek között, s mivel a túloldalon Szakonyi lehúzta a rolót, gyorsan ellépett néggyel a házigazda. Leszakítani azonban nem tudta riválisát, miután Bundschuh Erik emberelőnyből megtörte az újbudaiak nyolc percen át tartó gólcsendjét, a harmadik negyed végén pedig már csak kettővel állt jobban a Ferencváros. Manhercz Krisztián labdaszerzése után Burián Gergely révén egy gólra zárkózott az OSC, amely egyenlíthetett volna, ám Tóth Márton fölé lőtte a ziccert – a ferencvárosi szurkolók nem győztek hálálkodni... Luca Damonte azonnal büntetett, s bár az utolsó percben a pontszerzésért támadott az OSC, az idényben negyedszer is az FTC örülhetett a végén, 12–11-es győzelmével nehéz helyzetbe sodorta az OSC-t.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–GENESYS OSC ÚJBUDA 12–11 (3–3, 4–3, 3–2, 2–3)

Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Putnikovics (szerb), Dervieux (francia).
FTC: Szakonyi – ARGIROPULOSZ 2, Vigvári Vendel 1, Varga Dénes 1, Német T., Nagy Ádám, JANSIK SZ. 2. Csere: MERKULOV 3, Molnár E., Damonte 1, Ubovics 1, Fekete G. 1. Edző: Varga Zsolt
OSC: Bisztritsányi – Vigvári Vince, Angyal 1, Manhercz K. 1, Tóth M. 1, Csacsovszky E. 1, Burián 3. Csere: LÉVAI (kapus), BUNDSCHUH 2, Aranyi M., Várnai 1, Salamon F., Dala D. 1. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/4. Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 2/2. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –. Kiállítva (végleg cserével): Vigvári Vendel (15. p.), Nagy Ádám (22. p.). Kipontozódott: Molnár E. (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nagyon jól ismeri egymást a két csapat, és bár az előző egymás elleni mérkőzésünkön biztos győzelmet arattunk, ezúttal nagyon nehéz dolgunk volt. Nagy fegyverténynek tartom, hogy negyedszer is legyőztük az OSC-t, örülök, hogy a végén mi koncentráltunk jobban.
Varga Dániel: – Játékban egyre közelebb kerülünk a Ferencvároshoz, a két együttes lehetőségeit ismerve jó eredmény az egygólos vereség, de pont sajnos nem jár érte. A tabellánál fontosabb, hogy milyen úton jár a csapat, és ezúttal azt kaptam vissza a játékosaimtól, amit vártam, boldog vagyok a srácok hozzáállása miatt.

Az állás: 1. Brescia 18 pont (7 mérkőzés), 2. FTC-Telekom 18 (8), 3. Novi Beograd 16 (7), 4. Dubrovnik 11 (7), 5. OSC-Újbuda 6 (8), 6. Spandau 5 (7),  7. Sabadell 4 (7), 8. Marseille 4 (7)

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.