Vízilabda: Szécsi Zoltán félti a sportág közeljövőjét Egerben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 18:44
null
Szécsi Zoltán (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk)
Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke szerint az egri polgármester tervezete lehetetlen helyzetbe hozná a vizes sportokat, így a vízilabdát is a városban – írja a Heves Megyei Hírlap. 

 

A színházakat és a strandot is bezáratná Mirkóczki Ádám annak érdekében, hogy az egriek terheit könnyítse az energiaválság idején – ezt maga a polgármester jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a kényszerhelyzetben megalkotott terv szerint a nagy fogyasztású intézmények bezárása átmeneti időszakra szólna, és egy vízfelületet mindenképpen meg akarnak tartani.

„Nyilván felkészülünk minden forgatókönyvre, de abban biztos vagyok, hogy amennyiben megvalósul a polgármester javaslata, az gyakorlatilag az egri vizes sportok megszűnését jelentené – idézi a heol.hu Szécsi Zoltánt, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökét. – A Bárány uszoda vize jelenleg 25.2 fokos úgy, hogy még messze nincs itt a téli szezon. Ilyen körülmények között a gyerekek nyilván nem edzhetnek majd télen. Ráadásul az uszoda vizét minden hétvégén le kell engedni, vagyis meccseket eleve lehetetlenség lenne játszani úgy utánpótlás-, mint felnőttszinten.”

Szécsi elmondta: törekszenek az energiatakarékos működésre – ennek részleteiről a heol.hu cikkében olvashatnak.

Mirkóczi Adám pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a javaslatcsomaggal – amelyet a városi közgyűlésnek még el kell fogadnia – az energiaválság most elképzelhető legrosszabb forgatókönyvének megvalósulására próbálnak felkészülni. A teljes sajtótájékoztató ide kattintva hallgatható meg (az egri uszodákra vonatkozó rész 37.50-től).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik