Sportrádió: „Szeretjük a kihívásokat” – Vári Attila a közelgő vizes vb-ről

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 10:21
null
A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke szerdán a Sportrádió vendége volt, a fő téma pedig nem is lehetett más, mint a június 17-én induló budapesti vizes világbajnokság. 

„Rengeteg feladatunk van mostanában, hiszen szervezzük a vizes világbajnokságot, ami sok szempontból még nehezebb is, mint egy olimpiai felékszülésLegalábbis úgy érzem néha” – kezdte Vári Attila, aki emellett, hogy az MVLSZ elnöke, vízilabdázóként kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok játékos volt.

„Szeretjük a kihívásokat, és szerencsénk is van, mert nem kell új létesítményeket építeni, csak finomhangolást kell végezni rajtuk. Az elmúlt időszakban ráadásul nagyon sok eseményt bonyolítottunk le, így megvan a tapasztalatunk. Ezért is esett ránk a választás, amikor biztossá vált, hogy Fukuokában nem lesz vébé– folytatta. –Jelenleg az a legnagyobb kihívás, hogy egy időben négy helyszínen is dolgoznunk kell, hiszen az első hat nap során mind a négy helyen rendezünk vízilabda-mérkőzéseket a csoportkörben”

Hogy miért zajlanak egyszerre négy helyszínen is a meccsek?

„Sok szempontot figyelembe vettünk, de az a legfontosabb közülük, hogy olyan fantasztikus létesítményeink vannak, amit a világnak is szeretnénk megmutatni” – dicsekedett Vári Attila.

És hogy mit gondol vízilabdázóink esélyeiről?

„Úgy gondolom, hogy egy vízilabdázónak mindig az a legfontosabb, hogy ott legyen a döntőben, de a szövetség is minden egyes eseménynél legalább az elődöntőbe kerülést határozza meg célul. A hölgyeink csoportja ezen a tornán korántsem egyszerű, de itt már nincsenek könnyű meccsek” – ecsetelte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik