Női vízi: kettővel vezet az elődöntőben a Szentes és az Újváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.12. 20:09
A női vízilabda ob I elődöntőinek második mérkőzései után a Dunaújvárosi Főiskola az UVSE, a Hungerit-Szentes pedig a bajnok ZF-Eger ellen vezet 2–0-ra.

Dunaújvárosban az első negyedben gyors gólváltást követően szoros volt még az eredmény, egészen 2–2-ig. Ezt követően a Dunaújváros folyamatosan két góllal vezetett, majd 7–5-nél egy tízperces gólcsend következett. A vendégek ezt ki is használták, egyenlíteni tudtak, de Gurisatti Gréta két gyönyörű góljával eldöntötte a mérkőzést, amelyen összességében a pontosabb és koncentráltabb Dunaújváros megérdemelten győzött.

Szentesen drámai végjátékot hozott a találkozó: Ráski Lilla gólja után 8–7-re az Eger vezetett, ám innen is a hazaiak tudtak nyerni. Van der Sloot büntetőből azonnal egyenlített, Kövér-Kiss Réka labdát szerzett, Gémes Anett pedig 9–8-ra módosította az állást. A végén még Ráskinak volt (fórból) egy lövése, de nem talált be a dudaszó pillanatában, megnyerte a meccset a Szentes, ezzel kettővel vezet az elődöntőben.

VÍZILABDA NŐI OB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK

HUNGERIT-SZENTES–ZF EGER 9–8 (2–3, 2–1, 2–1, 3–3)
Szentes, 150
néző. Vezette: Vogel, Csizmadia
Szentes: TEREFOU – Győri, HEVESI 1, VAN DER SLOOT 3, Rácz D., Kövér-Kiss, GÉMES A. 2 Csere: Etiebet 1, Magyar T., Kádár I. 2, Tóth Cs. Edző: Tóth László
Eger: Gangl – Zajácz, RÁSKI 2, CZIGÁNY 3, Somhegyi, Vályi F. 1, Pengő N. Csere: Pócsi 1, Clayton 1, Veréb. Edző: Kelemen Attila
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 4/3, ill. 1/0
Kipontozódott: Veréb (29. p.)
Tóth László:
– Kettő-nulla ide, de semmi nem változott, és nem dőlt el a három győzelemig tartó, döntőbe jutásért folyó harc. Hétfőn Egerben folytatjuk.
Kelemen Attila:
– Ez észjáték, ma ebből sokkal több volt a Szentesnél, de még nincs lefutva semmi.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2–0 a Szentes javára.

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA VE–UVSE 10–9 (4–2, 1–1, 2–3, 3–3)
Dunaújváros, 200
néző. Vezette: Vojvoda I., Petik A.
Dunaújváros: KASÓSzilágyi, MENCZINGER 3, GURISATTI G. 3, Miskolczi 2, Garda, Csabai 1. Csere: Ziegler 1, Horváth B., Polák Zs. Edző: Mihók Attila
UVSE:
BarnaKISTELEKI H. 4, Kövesdi 1, SIKTER, Kuna 1, Kumi 1, TÓTH A. 1. Csere: Ritz, Hertzka, Nie, Zhang 1. Edző: Áts Bertalan
A párharc állása: 2–0 a Dunaújváros javára
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Kumi (19. p.)
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett belőle, de nagyon kell szerdán koncentrálnunk és összpontosítanunk, egy hasonló eredménnyel akkor is elégedett lennék.
Áts Bertalan: – Javuló játékkal sikerült majdnem meglepnünk a hazaiakat, már jobban játszottunk, mint az első meccsen, de még van hová fejlődnünk. Remélem, a jövő héten még jobb formában lesz a csapatom.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2–0 a Dunaújváros javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik