Jobb lett volna, ha egymás között kétkapuznak Kemény Dénesék

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 19:39
Felkészülési mérkőzésen fogadta a magyar férfi vízilabda-válogatott a Szlovákiát. A Fehérvárott rendezett összecsapáson a mieink győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Benedekék a játék minden elemében ellenfelük fölé nőve nyertek 17-5-re.
Varga Dániel ezúttal is megmutatta kivételes tudását
Ns-archív
Varga Dániel ezúttal is megmutatta kivételes tudását
Varga Dániel ezúttal is megmutatta kivételes tudását
Ns-archív
Varga Dániel ezúttal is megmutatta kivételes tudását

Baksa László, Biros Péter és Hárai Balázs nem lehetett részese a szlovákok "lemészárlásának". Az említett három pólóst nem nevezte Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzésre, így ők kimaradtak az önbizalom-növelő (ha erre egyáltalán szüksége van még a számtalan nagy harcot megélt magyar válogatottnak) sikerből.

Kis Gábor köszönt be elsőként a találkozó elején, jelezve ezzel a vendégeknek, hogy ne nagyon számítsanak arra, hogy sok sót esznek majd meg a megannyi világsztár ellen. Késöbb Szivós Márton és Varga Dénes volt eredményes előnyből, amire csak Mravik tudott válaszolni a másik oldalról, így az első negyed után a mieink 3-1-re vezettek.

KEMÉNY DÉNES NYILATKOZATA A MÉRKŐZÉS UTÁN:

"Akadt sok bizonytalan megoldás is, de összességében elégedett vagyok a csapattal, jó része azt nyújtotta, amit vártam. Hétről hétre javulunk, mióta együtt vagyunk, kezd összeérni a csapat a jövő évi olimpiára, amelyre már az egész idei nyáron is készülünk."
Az igazi "oktatás" azonban a második felvonásra maradt: a játéktudásban jóval a magyarok mögött járó szlovák válogatott ellen sorra alakították ki helyzeteiket Varga Dánielék. Az uszodába kilátogató pólórajongók csak kapkodták a fejüket a sok szebbnél-szebb magyar találatot látva. Az ember úgy érezhette, gólösszefoglalót lát a TV-ben. Ebben a negyedben nyolc góllal terhelte meg a vendégek kapuját a magyar nemzeti csapat, ami ugye percenként egy - gyakorlatilag minden támadásból betaláltunk.

A nagyszünet után úgy tűnt minden ott folytatódik, ahol a második szakasz végén abbamaradt. Molnár remek ejtését követően már egy "tizes" volt a két csapat között a különbség. A téren ekkor egy ping-pong-meccsen leléptették volna a láthatóan jóval gyengébb srácot - most azonban nem asztaliteniszről és nem gyerekekről volt szó. A találkozót be kellett fejezni!

Talán megsajnálták ellenfelüket, talán tartalékoltak a továbbiakban a mieink, de a mérkőzés második felében mindössze kettőt vert ellenfelére válogatottunk.

A Világliga döntőjére készülő magyar csapat a játék minden szépségét felvonultatva, teljes mértékben a szlovákok fölé nőve végül 17-5-re diadalmaskodott a fehérvári mérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG - SZLOVÁKIA 17–5 (3–1, 8–1, 2–1, 4–2)
Székesfehérvár, 1200 néző. V: ifj. Juhász G., Petik
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – Szívós 2, Varga Dániel 2, Fodor, Kis G. 1, Madaras 1, Benedek 1. Cs: Nagy V. (cserekapus), Kiss G. 1, VARGA DÉNES 2, MOLNÁR T. 2, Hosnyánszki 2, Gór-Nagy, KISS CS. 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
SZLOVÁKIA: Gogola – Janicek, Kratochvil 1, Zatovic, Mravik, Baco, Vidumansky. Cs: Bruder 1, Saman, HROSIK 2, Groman, Palascak 1, Grutka, Hruska. Szövetségi kapitány: Ante Nakic
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/2
Ötméteresből: 1/1, ill. –

PÁRBAJ
39 Összes lövés 23
17 Gól 5
7 Kapufa 2
7 Védett lövés 10
2 Blokkolt lövés 2
6 Fölé/mellé 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik