Horvát öröm a Margitszigeten, ezüstérmes a magyar férfi pólóválogatott

BABJÁK BENCE, RÁC BENEDEK BALÁZS, MAROSI GERGELY (KÖZVETÍTÉS)BABJÁK BENCE, RÁC BENEDEK BALÁZS, MAROSI GERGELY (KÖZVETÍTÉS)
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 20:17
Ezüstérmet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon, miután Horvátország ellen 8–6-ra elveszítette a döntőt a margitszigeti Hajós uszodában. Válogatottunk 0–4-es első negyeddel kezdett, s ugyan innen felállt és egyenlített, egyszer sem vezetett a fináléban. A nyolc között az olaszokat, az elődöntőben a szerbeket, a döntőben pedig a mieinket legyőző horvát csapat sikere megérdemelt.

A PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!A PERCRŐL PERCRE TUDÓSÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!

VIZES VB
FÉRFI VÍZILABDA, DÖNTŐ
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 8–6 (4–0, 0–2, 2–2, 2–2)
Hajós uszoda, 7500 néző. V:
Alexandrescu (román), Severo (olasz)
HORVÁTORSZÁG:
BIJAC – Setka, SUKNO 3, Buljubasic, Loncar 1, Jokovic 1, X. GARCÍA 2. Csere: Krapic, Buslje, Vukicevic, Fatovic, Macan 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
MAGYARORSZÁG:
NAGY V. – Erdélyi 1, Varga Dénes, Hosnyánszky, Mezei, VÁMOS 3, Gór-Nagy. Csere: Hárai, Zalánki, Manhercz K. 1, Decker Á., Török 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből:
9/3, ill. 10/4
Kipontozódott:
Gór-Nagy (22. p.), Macan (28. p.)
Kiállítva (végleg cserével):
Hárai (32. p.)

Ha balra nézünk, Vári Attila, ha jobbra, akkor Dubravko Simenc.

Az egyik Sydneyben, a másik Szöulban volt olimpiai bajnok, a magyar klasszis a családjával sétált a Margitszigeten, a horvát óriás pedig az újságírókkal, és a szurkolók által megszállt büfében üldögélt. Utóbbi helyen azt láttuk, hogy a horvát drukkerek is készültek ám, előkerült például egy doboz, amelyből sapkákat osztogattak, hogy egyenfelszerelésben drukkolhassanak.

Több mint másfél óra volt még hátra a világbajnokság férfidöntőjéig, néhány perccel korábban futott be a magyar, utána a horvát csapat busza, de a Margitszigetet már rég megszállták a drukkerek. A szurkolói zónában több százan nézték az éppen zajló úszódöntőket – fél nyolcra már a megtelt táblát is kitehették a szervezők –, míg egy másik csoport elektromos golfkocsival gurult fel, s alá, miközben skandálták, hogy „Ria, ria, Hungária!”

És akkor még nem beszéltünk azokról a fiaikkal érkező apukákról, akik libabőrös karral sétáltak a Hajós felé, s amikor az egyik csemete megkérdezte, hogy végül is miért, édesapja csak annyit mondott: „Majd megtudod…”

A játékosok eközben tökéletes nyugalomban érkeztek, de úgy is mondhatjuk, hogy a napszemüveg és a fülhallgató elfedte a stresszt, mert bármennyire is felszabadult volt a magyar válogatott az egész világbajnokság alatt, azért ez mégiscsak egy komoly meccs volt. A legkomolyabb. Ivica Tucak horvát szövetségi kapitány – aki rosszabb napjain egy zágrábi autónepperre emlékeztet – még elsétált egy cigire, ám olyannyira nyugodt volt, hogy majdnem odajött hozzánk nyilatkozni, noha két napja tökéletes angolsággal közölte az interjúzónában, hogy nem beszél angolul…

Mindenesetre amikor legutóbb dohányzó délszláv kapitányt láttunk – Dejan Szavics szerb mestert két napja, éppen a horvátokkal vívott elődöntő előtt –, akkor az rossz ómennek bizonyult (az illető számára...), szóval reméltük, hogy Tucak edző a finálé után is füstölöghet majd.

Fél kilenc előtt tíz perccel már az említett kisfiú is megtudhatta, mire gondolt az édesapja: ez volt a tizenkettedik magyar vízilabdameccs, amit látunk ezen a vb-n, és sokszor hittük már, hogy nem lehet fokozni a hangulatot – de lehetett. Tényleg szinte felrobbant az uszoda, ahogy bevonult a gárda, libabőrös lett a mi karunk is. Hétezren tapsoltak a mieinknek, hétezren akarták ezt a sikert. Ilyen légkörben nem lehet veszíteni!

Legalábbis azt akartuk hinni, hogy nem lehet…

Más kérdés, hogy 0–4-nél mit gondoltunk erről. Persze ilyenkor az ember próbál kapaszkodókat keresni, mint például hogy a Volvo-kupán 1–6-ről nyertünk 9–7-re – csakhogy a vb nem a Volvo-kupa. Ami a legbosszantóbb volt, hogy a magyar válogatott dekoncentráltnak tűnt és figyelmetlen volt, a horvátok robbantottak, mi pedig csak üldöztük őket. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy amíg itt Gór-Nagy Miklós luftot húzott előnyben, addig Marko Macan kezéből úgy perdült ki a labda, hogy Nagy Viktor mögött landolt…

Igaz, azért a horvátok sem gondolhatták, hogy a 4–0-s rohamuk után könnyed kétkapuzás lesz a vb-döntő, amelynek második negyedére egyértelműen megérkezett a magyar válogatott is!

Előbb a torna legjobbja, Vámos Márton lőtte meg az első gólunkat – ki más?! –, aztán Török Béla jobb „csápja” is elsült, s noha még mindig voltak bosszantóan elpuskázott támadások, a nagyszünetre megfelezte a hátrányát Märcz Tamás együttese, miközben Nagy Viktorhoz is elkezdtek ragadni a labdák.

Erre hatalmas szükség volt, mert fokozatosan elkeseredett küzdelemmé, állóháborúvá vált a találkozó, minden egyes méterért meg kellett halni, s amikor a védelem már 14 perce falként zárt, Manhercz Krisztián góljával a magyar válogatott 4–4-nél utolérte a horvátokat!

A heroikus felzárkózás azonban rengeteget vett ki válogatottunkból, amely az egyenlítés után két, blokkról megpattanó gólt kapott – figyelmetlenségből, fáradtságból… –, így a harmadikat követően a
negyedik negyedben is kétgólos hátrányból indult neki újra az együttesünk. Mínusz kettőre álltunk három perccel a vége előtt is, amikor emberelőnybe kerültünk. Märcz időt kért. És akkor…

Nos, akkor a torna MVP-je, Vámos Márton visszahozta egyre a csapatot, mi pedig reméltük, hogy ez a gól meghozza azt a pici pluszt, ami még kell az újbóli egyenlítéshez. De amíg ebben bíztunk, Sandro Sukno is bevert egy bombát…

Bármily hihetetlen, még mindig volt esély, hat az öt ellen fordultunk, emberelőnyt kaptunk, Varga Dénes – úgy tűnt, jó helyzetből – Vámos Mártonnak passzolt, ő pedig fölé pattintott.

Világbajnok lett Horvátország, de talán legközelebb megtudjuk, milyen érzés (hazai pályán) aranyérmet szerezni.

Mindenesetre ez a mostani ezüst pokolian fáj.

Fotó: Szabó Miklós

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország
2. MAGYARORSZÁG
3. Szerbia
4. Görögország
5. Montenegró
6. Olaszország
7. Ausztrália
8. Oroszország
9. Spanyolország
10. Japán
11. Kazahsztán
12. Brazília
13. Egyesült Államok
14. Franciaország
15. Kanada
16. Dél-Afrika

PERCRŐL PERCRE

A torna MVP-je, Vámos Márton nyilatkozik az M4 Sportnak.

A cím egyáltalán nem vigasztal. Nagyon rosszul kezdtünk, és a 0–4-ről visszakapaszkodás annyi energiát vett ki, hogy tovább már nem tudtunk lépni. Annak van szerencséje, aki megdolgozik érte, mi megdolgoztunk, de úgy néz ki, hogy a horvátok egy kicsit még jobban. Végig küzdöttünk, nem adtuk fel, ám az, hogy az eleje ilyen rosszul sikerült, eldöntötte a mérkőzést. Aki marad a csapatból, az tanulhat ebből az esetből. Hallom a „Szép volt, fiúk!” rigmust, de jobb lenne, ha győztes mérkőzés után kiabálnák.

Lőlap: 6/22, illetve 8/30. Tíz védés itt, tíz védés ott, emberelőnyből 3/8 és 3/6.

Vébédöntőt 0–4-ről nagyon nehéz visszahozni. Mindent megtettek a fiúk ezért, sajnos szerencsénk sem volt, egy nagyon jó csapat megérdemelten győzött le bennünket. Megköszönöm a játékosoknak és a közönségnek! Most nagyon rossz, nem is szabad ilyenkor könnyezni… de nagyon úgy készültünk, hogy ez most sikerülni fog – summázott röviden Märcz Tamás szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

4. NEGYED

8. perc. A horvátoknak eszük ágában sincs támadni, keresztbe passzolgatnak. Rutinosabbak annál, hogy ellőjék. Sukno belövi, de időn túl, a meccs Vámos-lövéssel zárul, HORVÁTORSZÁG A VILÁGBAJNOK, 8–6-RA LEGYŐZTE MAGYARORSZÁGOT! Megérdemelt horvát siker sajnos.

8. perc. Hárai vereséggel az arcán úszik ki. A horvátok eksztázisban a lelátón, igazság szerint megérdemelten nyerik meg mind a döntőt, mind a világbajnokságot. Négy napon belül legyőzik Olaszországot, Szerbiát és Magyarországot, félelmetes.

8. perc. Nem lesz itt karnevál. Setka ellövi, fölé, nem érdekli őket, mert megy az idő. A magyar akciónál fújnak egy kontrát Hárai ellen. Ennek vége. Horvát időkérés, Hárai kimegy cserével.

7. perc. Ha a horvátok gólt lőnek, nyilván vége az érdemi meccsnek. Nincs gól, rossz bejátszás van, sőt, emberelőnybe kerül a válogatott, Sukno a kiállított! Gyors akció kell! Varga nem meri elvállalni, jobbra passzol, Vámos pattint, fölé! Halotti csend, a horvátok tombolnak csak.

7. perc. Vámos lő, a blokkokon átjut a labda, Bijac viszont véd! Kis zavar, az időkérést jelző duda megszólal, de a horvát kispad mutatja, hogy nem volt időkérés. Megbeszélés. 1:57 van hátra, a horvátok jönnek.

6. perc. A fene… Sandro Sukno villan nagyot, nekünk nagyon rosszkor, akciógól és 6–8!

A ragadványneve lehetne Zónaölő Vámos Márton. Vagy Ágyúkezű Vámos Márton.

6. perc. Az utolsó három perc kezdődik meg. Rossz magyar passz, ááááá. Az idő is megy ezzel. Vámos kilóbálja, BELÖVI, PERSZE, HOGY BELÖVI!!! 6–7!

5. perc. Hárai megint szállít egy fórt, a kiállított Buljubasic. Magyar időkérés. A torna álomcsapatába magyar részről Nagy Viktor és Vámos Márton, a horvátoktól Luka Loncar és Sandro Sukno került be.

5. perc. Időarányosan nem állunk épp ideálisan. Setka lő egy kapufát, a labda a miénk.

4. perc. Nagy Viktor védi García lövését. Most már mindent vagy semmit játszunk. Manhercz úszik fel, behátrálnak előle, blokk!

4. perc. Hárai kiharcol egy emberelőnyt, gyors megjátszás, VÁMOS BELÖVI, 5–7! Macan meg kipontozódott.

4. perc. NAGY VIKTOR VÉD NAGYOT EMBERHÁTRÁNYBAN! Aztán viszont a kipattanó az övék, Sukno tisztán lőhet, be is vágja a kapuba, 4–7, most tényleg nagy baj van.

3. perc. Zalánki lövését Bijac könnyedén védi, és a kipattanó a horvátokhoz perdül. Kell valami extra, mert ezeket a lövéseket nagyon magabiztosan fogja.

2. perc. Nagy Viktor fog egy nagyot, kulcsfontosságú védés!

2. perc. Viszont centerben horvát dominancia van, a magyar akciónak vendégtámadás lesz a vége...

2. perc. Na, azért ez már túlzás lett volna. Végigjátsszák a támadóidőt a horvátok, Jokovic lő, megpattan a labda, és a kapufa tövéről jön ki Nagy Viktor mellett. HUH!

1. perc. Manhercz elhajlásból lő, Bijac védi a közvetlenül előtte megpattanó labdát.

1. perc. A miénk a labda a ráúszás után.

3. NEGYED

8. perc. García most nem lő, hanem passzol, a horvátok a kapufát találják el. Magyar akció a negyed végén, lélektanilag fontos lenne feljönni. Varga elvállalja, kobrasebességgel lő, Bijac viszont véd! MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 4–6 HÁROM NEGYED UTÁN!

7. perc. Magyar fór, Macan ment ki, Hárai harcolta ki a kiállítást. Varga lövi el, Bijac véd! Varga 0/4-gyel áll, ez nem jó. Horvát időkérés.

7. perc. A negyed utolsó két perce ellenünk fújt kontrával kezdődik, Märcz Tamás elégedetlenkedik. García megint ellövi a messzeségből, blokkon megcsúszik a labda, és kiköt a jobb sarokban. Garcíának szerencsemalac volt az óvodai jele. 4–6!

6. perc. A horvát támadójáték hosszabb paralízisben. Sebaj. Kiállítás, Gór-Nagy megy ki és ki is pontozódik ezzel. Lejár a kiállítás, de García kilóbálja ballal, lő a hosszúra, a blokkról bepattan a labda! 4–5, azért mégsem teljes ez a bénulás.

5. perc. Zúg a „Magyarok!” Dupla center. Irdatlan, mi megy középen. Fatovicnak irány kifelé, emberelőny! MANHERCZ BELÖVI HOSSZÚ JÁRATÁS UTÁN, 0–4-RŐL 4–4!!!

5. perc. Most Jokovic célozza meg a hosszút, de Nagy Viktor tudja, hová megy a labda, és megállítja! Magyar időkérés.

4. perc. Centerben forr a víz, Török bekkel, nincs kiállítás! A labda a miénk! Török lövi el az akció végén, Bijac véd.

3. perc. Utolsó másodperces Varga-lövés, óriásit csattan a lécen.

3. perc. Jokovic kapufára vágja a labdát, két fórt sikerült kivédekezni egymás után, és a horvátok támadásban elvesztették a fonalat!

2. perc. Horvát fór, a kiállított játékos Decker Ádám. Horvát kapufa, kiegészülünk! Loncar beforgatja Vámost, kiállítás ez is.

1. perc. Kiállítás centerből. Macan megy ki, eddig még nincs emberelőnyös magyar gól. MOST VAN!!! Erdélyi Balázs pattint a hosszúba, 3–4!

1. perc. Lejárna a támadóidő, Jokovic ellövi a messzeségből, Nagy Viktor simán véd.

1. perc. Eddig 2–0 ide a ráúszás, nézzük a harmadikat. Erdélyi vág neki a sprintnek, de pont lemarad, Vukicevic viszi el a labdát.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

2. NEGYED

A fenyegető katasztrófát a feljavuló védekezés elhárította, és most már nem megy be minden a horvátoknak. A 2. negyed alapján a kiélezett végjáték valószínűbb.

Lőlap: 2/9, ill. 4/14. Mindkét kapus négyet-négyet védett. Három-három előnyt fújtak a játékvezetők, majdnem minden kiegyenlített, csak az eredmény nem, a horvátok remek kezdésükkel léptek meg.

8. perc. Pontatlan passzok miatt oda az akció, a második negyedben Horvátország nem szerzett gólt, így MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 2–4!

8. perc. NAGY VIKTOR „BEKAPCSOLT”! Újabb védés, magyar akció a negyed végén.

8. perc. Az utolsó perc magyar támadó hibával kezdődik, García megúszik, ám szerencsére pontatlan indítást kap.

7. perc. Nagy Viktor véd egyet, 1:17 van még. Sukno lövését nyomta a jobb kapufára.

7. perc. Nincs gól, Manhercz kísérletét védi Bijac, akinek igen jól megy a védés.

6. perc. Busljét kiállítják, Mezeit nyomta le, majd adott neki egyet. Märcz Tamás időt kér.

6. perc. Vukicevic ágyúz kapura, blokk, nagy Viktor, kapufa a labda útja, mi jöhetünk.

6. perc. MÁZLI!!! Teljesen kijátsszák, de Buslje a lécre vágja a labdát, mely marad a horvát csapatnál.

A feljavuló védekezés lerántotta az első negyedben nyomasztóan jó horvát lövőszázalékot, ráadásul sikerült megtörni a gól nélküli sorozatot. De ezt ki kellene védekezni.

5. perc. Horvát emberelőny, a kiállított Hosnyánszky Norbert. Időt kérnek.

4. perc. Újabb horvát lövés, amely blokkban hal el, óriásit javult a magyar védekezés! Hárai elől elviszik a labdát centerben, nincs kiállítás, ehhh. Fütty.

4. perc. Rossz fórmegjátszás, Erdélyi passzolna Töröknek, de a horvát bekkek elütik előle a labdát.

3. perc. Ráadásul Jokovic lövését blokkolja Erdélyi, Garcíát kiállítják, a második hibája!

3. perc. JÓÓÓÓÓÓ! Török Béla vállalja el messziről, be is megy, 2–4!

3. perc. García lövi át a magyar védelmet, blokkról megy mellé a labda!

2. perc. Mondjuk ez nem változtat azon, hogy lövés nélkül letelik a magyar támadóidő.

2. perc. Gór-Nagy kimegy, a második hibája. Sukno lő, NAGY VIKTOR VÉD, majd VÁMOS LABDÁT SZEREZ!!!

1. perc. NA, EZ BENT VAN!!! Vámos Márton szerzi meg az első magyar gólt, 1–4!

1. perc. Egy perc alatt nem lehet tanulni az 1. negyedből (és majd később tanuljunk belőle), inkább felejtsük el. Elvisszük a ráúszást. Rákapcsol a drukkerhad.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

1. NEGYED

8. perc. Manhercz lövése zárja a negyedet, kapu felé megy, MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 0–4. Mondjuk ki, nagy baj van, és az is lehet, hogy ez a döntő elment, de bizakodjunk...

8. perc. Az égvilágon semmi szerencsénk nincs, Marko Macan tolása valahogy bemegy. Nagy Viktor belekap, hiába. 0–4! Macan első gólja a vb-n.

8. perc. Hatból nulla eddig a magyar lőlap. Ezzel nem lehet vb-t nyerni. Horvát emberfór lesz, hajjaj. Török a kiállított.

7. perc. A horvátok viszont elrontják az akciójukat, ráadásul a Manherczet visszahúzó Setkát kiállítják. Zalánki ziccerben mehet a jobb szélen, ellövi a rövidre, Bijac leér és kapufára tolja, NEM IGAZ!!!

7. perc. Eddig teljes bénultság van támadásban, rossz keresztpassz, a horvátok elviszik centerből.

6. perc. De legalább a horvátok nem ugranak meg jobban, lejár a támadóidejük, egy blokkolt, nagyon távoli lövésig jutnak.

6. perc. Kontra ellenünk.

„Gyerekek, mégiscsak egy világbajnoki döntő ez, ne sz.rjunk be!!!” – hangzik el. Märcz Tamás meg előtte higgadtan elmagyarázta, min kell javítani.

6. perc. Ami sokkal nagyobb probléma, Maro Jokovic meglép Decker mellől, és közelről a kapuba vágja García precíz passzát. 0–3, Märcz Tamás időt kér!

5. perc. Varga próbál meg egy hirtelen lövést, ám kapu fölé pattint.

5. perc. Eltűnik a horvát center, három magyar robban rá a szabaddá vált labdára, a labda nálunk!

5. perc. A horvát támadóidő lejáróban, Setka ellövi, Nagy Viktor sarokdobásra nyomja a távoli kísérletet.

4. perc. Magyar emberelőny, Buljubasicot szórták ki bekkből. Manchercz gigantikus kapufát lő, Varga Dénes átlövését meg Bijac a lécre tolja, a labda a horvátoké!

3. perc. Ráadásul Gór-Nagyot kiállítják, Loncar bevágja a fórt Nagy Viktor hóna alá, 0–2.

3. perc. Az első magyar emberelőny, Javi García szállt ki. Varga sokat lóbál, passza Hosnyánszky bal kezére jön, ez nem jó.

2. perc. Loncar és Erdélyi zúzza egymást centerben, ítélet itt sincs, a miénk a labda!

2. perc. Az első magyar lövés, Hosnyánszky próbálkozik, a blokkról Bijac kezébe pattan a labda.

1. perc. Az első horvát lövésből itt az első horvát gól, legnagyobb klasszisuk, Sandro Sukno talál be, miután ellép Vámosról. 0–1

1. perc. Centerben birkózás, Mezei elől elviszik a labdát, horvát akció jön.

1. perc. RÁÚSZÁS! Mi vezethetjük az első támadást.

Tiszta ég. 23 fok. Zsúfolt ház. A vízben világklasszisok. Lehet ennél jobb? Igen, ha nyer a magyar válogatott! Vízben a kezdők, fogadkozás!

T-1 és kezdünk. Aki a televízióban követi a találkozót, kapcsoljon az M4 Sportra.

Himnuszok. Magyar zászlók kifeszítve.

Azért adjuk meg a vendégeknek, ami a vendégeké: a horvát tábor se épp maroknyi a lelátón, piros-fehér kockásban feszít mindenki. A horvát díszvendégek talán nem (miniszterelnöki szintű delegáció van a lelátón).

BEMUTATÁS! A mérkőzésen fehér sapkában pólózik majd a magyar, kékben a horvát válogatott.

Ez a két csapat már játszott világbajnoki döntőt, méghozzá 2007-ben: Horvátország hosszabbítás után 9–8-ra győzött. A jelenlegi keretből Nagy Viktor és Varga Dénes élte át azt a finálét.

A szurkolói zónában negyed órával a kezdés előtt a 19th Nervous Breakdown (azaz a 19. Idegösszeomlás) szól a Rolling Stonestól. Az már egyszer tuti, hogy ez a meccs mindenkinek terhelés alá teszi az idegrendszerét.

Két magyar érem már (ezen kívül) van a versenynapon, Hosszú Katinka női 200 m hátúszásban, Milák Kristóf férfi 100 m pillangóúszásban szerzett ezüstérmet. De lesz-e ma arany? Az úszódöntők összefoglalóját itt olvashatják el!

A Margitszigetre ki lehet tenni a telt ház táblát: a szervezők tájékoztatása szerint már 20 óra előtt megtelt a hivatalos szurkolói zóna (a drukkerek kintről nézik az óriás kivetítőt), a Hajós uszodában természetesen egy gombostűt sem lehet leejteni.

Horvátország még százszázalékos a tornán, és minden meccsén legalább 10 gólt szerzett. A magyar válogatott négy mérkőzését megnyerte, Olaszország ellen ikszelt – és egyik alkalommal sem kapott 9-nél több gólt. Sőt! Märcz Tamás csapata három találkozóján öt vagy kevesebb gólon tartotta ellenfelét, a negyeddöntőben és az elődöntőben is!

Olasz, román bírókettős a mérkőzésen: Alessandro Severo és Adrian Alexandrescu.

Az olimpiai programban megforduló csapatsportágakat figyelembe véve ez a 16. döntő, amelyet a magyar válogatottak vívnak. Az eddigi 15 mérlege 5 győzelem és 10 vereség.

JÓ ESTÉT KÍVÁNUNK! Köszönti önöket a percről percre tudósítást író Marosi Gergely, az összefoglalóval jelentkező Rác Benedek Balázs, Babják Bence, valamint a teljes stáb a Hajós uszodában. Magyarország történelmi döntőre készül: még soha nem vívott csapatsportágban hazai környezetben vb-döntőt egyetlen válogatottunk sem. No most majd igen, tartsanak velünk!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik