Vizes vb: Az első 50 után lefújhatták volna, nem? – Kozma

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 18:26
null
Kozma Dominiket elvitte a szíve (Fotó: Koncz György)
Mint arról beszámoltunk, a magyarországi vizes világbajnokságon a férfi 200 méter gyors döntőjében Kozma Dominik szenzációs úszással, új országos rekorddal a 6. helyen ért célba. A magyar versenyző így látta a finálét!

„Megálmodtuk, messze volt a cél, de úgy érzem, hogy az út jó része már megvan. Nagyon sokat javítottam a legjobbomon, meglett az országos csúcs is, már nagyon régóta éheztem rá, eddig eléggé elérhetetlennek tűnt, ám most már nem az. Az elejétől úgy voltam vele, hogy nem figyelek senkire, teszem a magam dolgát. Jól is ment, de mocskosul meghaltam a végére, majd legközelebb okosabbak leszünk. Vagy megcsináljuk ugyanezt, és be is fejezzük" – mondta az MTVA kamerái előtt Kozma.

„Az első ötvenen világcsúcsrészidőn belül kezdtem, fújták volna le ott, nem? Sőt, még a harmadik után is lefújhatták volna. Elvitt a szívem az elején, de örülök neki, hogy ki tudtam úszni magam, majd legközelebb taktikázunk is. Nem kellett körbenéznem, minden fordulónál tudtam, hogy állok, köszönhetően a közönségnek. Jöhetnének velem mindenhova a nézők, és akkor mindig így menne!” – tette hozzá a vegyes zónában.

„Megfenyegettem még tavasszal, amikor még dagi volt, de látni lehetett, hogy van még benne, és sokkal jobb tud lenni, ha leadja a felesleget” – mondta korábban a Nemzeti Sportnak Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, amire Kozma csak ennyit reagált:

„Szeretek enni, olyan világverseny azonban még nem volt, hogy ne fogyjak vissza. Napi két edzésnél úgyis megzabálom a testem. De mondtam, hogy egyértelmű, hogy visszafogyok. Nem is akartam dagadtan úszni. Milyen ciki lenne már az, nem?"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik