Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.03.05 16:09 Frissítve: 2021.03.05 16:10

Úszás: Veres Laura titkon az olimpia felé is kacsingat

Nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a Gyulai Várfürdő Kft. 15 éves versenyzője, Veres Laura, aki a decemberi felnőtt ob-n ezüstérmet nyert 200 m gyorson, a februári felkészülési versenyen viszont már legyőzte Késely Ajnát.

A gyulaiak első éves ifjúsági korú versenyzője, Veres Laura kezdetben pillangóúszásban emelkedett ki, ám mostanra úgy látszik, igazi gyorsúszó lesz belőle, ugyanis már megszorítja, sőt időnként le is győzi 200 méteren a hazai klasszisainkat.

Veres Laura a felnőtt ob-n még "csak" ezüstérmes volt, a februári olimpiai felkészülési versenyen már nyert Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

Veres Laura a felnőtt ob-n még "csak" ezüstérmes volt, a februári olimpiai felkészülési versenyen már nyert  •  Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

A 15 éves lány kitűnő eredményeket produkált az elmúlt szűk fél évben: a 2020-as esztendő végére halasztott magyar bajnokságokból, illetve Olimpiai Reménységek Versenyéből kihozta a maximumot.

„A serdülő országos bajnokságon nem az időeredmények voltak a fontosak, hanem az érmek számát tartottuk szem előtt, hogy minél több pontot szerezzek az egyesületnek, úgy gondolom, ez sikerült is – mondta Laura az Utánpótlássportnak. – Az ob-t ráadásul összevonták az ORV-vel, tehát volt külföldiek, így a magyar csapattal is az első helyen végezhettünk. Utána decemberben a felnőtt országos bajnokság jól sikerült, javítottam mindenből, még a délelőtti döntőket kicsit meg kell szoknom, mert edzésen is délután szoktuk úszni az erőset. De így is nagyon örülök a második helynek 200 m gyorson.”

Februárban a Tüske Uszodában tartott olimpiai felkészülési versenyen pedig óriási bravúrt hajtott végre Tóth András tanítványa, 200 m gyorson legyőzte Késely Ajnát és Hosszú Katinkát is.

A gyulaiak ígérete akár az olimpiára is kijuthat

A gyulaiak ígérete akár az olimpiára is kijuthat

„Hatalmas motivációt adott, hogy semmi sem lehetetlen, meg tudom csinálni, és minden fejben dől el. Kicsit idézőjelesen vissza akartam vágni Ajnának a felnőtt ob-n aratott győzelme után, mert akkor még csak második lettem mögötte. Így most talán még jobban örültem annak, hogy sikerült legyőznöm.”

A gyulai úszók a BVSC-sekkel és az UTE-versenyzőkkel együtt Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak. Veres is abban bízik, hogy ezáltal a március végi felnőtt országos bajnokságra a legjobb formájába kerül.

„Most is edzőtáborban vagyunk, az elsődleges cél a felnőtt ob, hogy ott minél jobban teljesítsek, és sikerüljön még szinteken úsznom a junior Eb-re és a vb-re is. És ha még a 200 m gyors úgy sikerül, akkor akár az olimpia sincs kizárva. Természetesen óriási boldogságot okozni, ha tizenöt évesen, akár csak váltóban is, de ki tudnék kerülni Tokióba. Viszont természetesen azt is megértem, hogy ha a szövetségi kapitány nem visz ki, mert inkább az utolsó olimpiájukra készülő idősebbeknek akar lehetőséget adni. Tudom, hogy még egy csomó év és jó néhány olimpia áll előttem.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.