Úszás: Veres Laura titkon az olimpia felé is kacsingat

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 16:09
Címkék
Nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a Gyulai Várfürdő Kft. 15 éves versenyzője, Veres Laura, aki a decemberi felnőtt ob-n ezüstérmet nyert 200 m gyorson, a februári felkészülési versenyen viszont már legyőzte Késely Ajnát.

A gyulaiak első éves ifjúsági korú versenyzője, Veres Laura kezdetben pillangóúszásban emelkedett ki, ám mostanra úgy látszik, igazi gyorsúszó lesz belőle, ugyanis már megszorítja, sőt időnként le is győzi 200 méteren a hazai klasszisainkat.Veres Laura kezdetben pillangóúszásban emelkedett ki, ám mostanra úgy látszik, igazi gyorsúszó lesz belőle, ugyanis már megszorítja, sőt időnként le is győzi 200 méteren a hazai klasszisainkat.

Veres Laura a felnőtt ob-n még "csak" ezüstérmes volt, a februári olimpiai felkészülési versenyen már nyert Fotók: Derencsényi István/MÚSZ
Veres Laura a felnőtt ob-n még "csak" ezüstérmes volt, a februári olimpiai felkészülési versenyen már nyert Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

Veres Laura a felnőtt ob-n még "csak" ezüstérmes volt, a februári olimpiai felkészülési versenyen már nyert  •  Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

A 15 éves lány kitűnő eredményeket produkált az elmúlt szűk fél évben: a 2020-as esztendő végére halasztott magyar bajnokságokból, illetve Olimpiai Reménységek Versenyéből kihozta a maximumot.

„A serdülő országos bajnokságon nem az időeredmények voltak a fontosak, hanem az érmek számát tartottuk szem előtt, hogy minél több pontot szerezzek az egyesületnek, úgy gondolom, ez sikerült is – mondta Laura az Utánpótlássportnak. – Az ob-t ráadásul összevonták az ORV-vel, tehát volt külföldiek, így a magyar csapattal is az első helyen végezhettünk. Utána decemberben a felnőtt országos bajnokság jól sikerült, javítottam mindenből, még a délelőtti döntőket kicsit meg kell szoknom, mert edzésen is délután szoktuk úszni az erőset. De így is nagyon örülök a második helynek 200 m gyorson.”

Februárban a Tüske Uszodában tartott olimpiai felkészülési versenyen pedig óriási bravúrt hajtott végre Tóth András tanítványa, 200 m gyorson legyőzte Késely Ajnát és Hosszú Katinkát is.

A gyulaiak ígérete akár az olimpiára is kijuthat
A gyulaiak ígérete akár az olimpiára is kijuthat

A gyulaiak ígérete akár az olimpiára is kijuthat

„Hatalmas motivációt adott, hogy semmi sem lehetetlen, meg tudom csinálni, és minden fejben dől el. Kicsit idézőjelesen vissza akartam vágni Ajnának a felnőtt ob-n aratott győzelme után, mert akkor még csak második lettem mögötte. Így most talán még jobban örültem annak, hogy sikerült legyőznöm.”

A gyulai úszók a BVSC-sekkel és az UTE-versenyzőkkel együtt Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak. Veres is abban bízik, hogy ezáltal a március végi felnőtt országos bajnokságra a legjobb formájába kerül.

„Most is edzőtáborban vagyunk, az elsődleges cél a felnőtt ob, hogy ott minél jobban teljesítsek, és sikerüljön még szinteken úsznom a junior Eb-re és a vb-re is. És ha még a 200 m gyors úgy sikerül, akkor akár az olimpia sincs kizárva. Természetesen óriási boldogságot okozni, ha tizenöt évesen, akár csak váltóban is, de ki tudnék kerülni Tokióba. Viszont természetesen azt is megértem, hogy ha a szövetségi kapitány nem visz ki, mert inkább az utolsó olimpiájukra készülő idősebbeknek akar lehetőséget adni. Tudom, hogy még egy csomó év és jó néhány olimpia áll előttem.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik