N. D. utanpotlassport.hu 2022.10.03 09:00 Frissítve: 2022.10.03 09:10

Rövid pályás gyorskorcsolya: elkezdődött a fiatalok őszi szezonja

A szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyével hivatalosan is elindult az utánpótláskorú rövid pályás gyorskorcsolyázók új évada, akikre a következő hónapokban is komoly feladatok várnak.

Eseménydús évadot zártak a fiatal rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik 2022 első hónapjaiban több komoly nemzetközi megméretésen is bizonyítottak. Az utánpótlás tagjai közül a finnországi Vuokattiban rendezett téli EYOF-on (európai ifjúsági olimpiai fesztivál) Somodi Maja és Schönborn Melinda is villogott, míg előbbi a lányváltó tagjaként a junior-vb-n is bronzérmet szerzett.

Az ORV-vel kezdődött el a fiatalok szezonja Forrás: MOKSZ

A budapesti ORV-vel kezdődött el a fiatalok szezonja  •  Forrás: MOKSZ

A fiúk sem tétlenkedtek, a periódus egyik főszereplője a jelenlegi szezonban már a felnőttek közé tartozó Nógrádi Bence volt, aki a remekül sikerült világkupa-sorozat után a téli olimpián elkövetett váltóhiba miatt került a középpontba, hogy aztán felálljon, és a junior-vb-n két ezüstérmet is behúzzon.

A fiataloknak nem jutott sok idő a pihenésre, május második felében már szárazföldi felmérésekkel indították a munkát, nem sokkal később pedig jégre is álltak. A juniorválogatott fontos nyári állomása volt a kéthetes bormiói edzőtábor, amely augusztusban dolgozott az olaszországi településen Szabó Krisztián vezetőedző irányításával. Ezt követően az új évad első megméretése is elérkezett, a fiatalok a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, az Olimpiai Reménységek Versenyén álltak rajthoz. A szeptember második felében megrendezett esemény egy „korai országos bajnokságnak” is beillett, annyi különbséggel, hogy a hazai versenyzők mellett kisebb létszámmal a környező országokból is érkeztek fiatalok.

A hazai diadalok: a Junior F (Földi Dávid), a Junior E (Varga Miron), a Junior D (Z. Molnár Natasa és Kun Bence Benedek), a Junior C (Z. Molnár Borisz), a Junior B (Nógrádi Panka és Major Dominik) kategóriában, illetve a legidősebb korosztályban (a már említett Somodi Maja mellett Major Dominik duplázott) is magyar nyakba került az aranyérem.

Novemberben elstartol a juniorok világkupa-sorozata, januárban pedig Universiadét és EYOF-ot is rendeznek. Szintén ebben a hónapban valószínűleg a hollandiai junior-vb-n is szurkolhatunk magyar indulóknak, majd februárban a korosztályos országos bajnoksággal zárnak a fiatalok.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.