Röplabda: az U18-as leányválogatott kijutott az Eb-re

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 21:18
null
Bár az U18-as leány röplabda-válogatott vasárnap zárásként kikapott az olaszoktól, a selejtezőcsoportjában elért második helyével így is kiharcolta a részvételt a nyári korosztályos Európa-bajnokságra.

A Horváth András vezette U18-as leány röplabda-válogatott az első két játéknapon a szlovákokat és a koszovóiakat is legyőzte a cavalesei Eb-selejtezőtornán, így a záró napon a csoportelsőség megszerzése volt a tét a házigazda olaszok ellen. Ugyanakkor a másik négy csoportban született eredményeknek köszönhetően az már a mérkőzése kezdete előtt eldőlt, hogy

a magyar csapat biztosan ott lesz a nyári kontinensviadalon,

ugyanis a második hely is garantáltan kijutást ért a mieinknek. 

(A mostani, immár második selejtezőkörben öt négycsapatos csoport küzdött a kijutásért, és az első helyezettek mellett a négy legjobb csoportmásodik jutott ki a nyári Eb-re.)

A vasárnapi mérkőzést végül a papírformának megfelelően megnyerték az olaszok három játszmában (25:18, 25:22, 25:17), így a magyar együttes csoportmásodikként jutott tovább. 

Eközben a Bodonyi Ákos vezette U18-as fiúválogatott az osztrákoktól és a törököktől elszenvedett vereség után a hazai pályán szereplő lettektől is kikapott (1:3) Rigában, így selejtezőcsoportjának utolsó helyén végzett. 

(Kiemelt képen: az U18-as leányválogatott Forrás: MRSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik