MTI/NSO 2016.04.18 16:05 Frissítve: 2016.04.18 16:55

Vizes vb: ilyen lesz a budapesti világbajnokság arculata – kép

A Magyar Telekom lesz a jövő évi vizes világbajnokság főtámogatója. Az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Az eseményen bemutatták az esemény Krea Kortárs Művészeti Iskola által tervezett arculatát, miközben a korábbit mély hallgatás övezi. 

A 2017-es budapesti vizes vb logója (Fotó: Krea Kortárs Művészeti Iskola)

 

„Nemcsak az úszók, vízilabdázók, nyílt vízi úszók, műugrók, hanem a magyar mérnökök és kivitelezők versenye is lesz ez a világbajnokság, amelyen bemutatjuk azt a tudást, amely a 2024-es olimpiai pályázat sikeréhez vezethet" - mondta a sajtótájékoztatón Seszták Miklós, aki Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének szavait is idézte.

„A kapufa éle mindig igazságos, mert annak a lövése pattan be, aki a hét közben többet tett a
győzelemért.”

Az eseményen bemutatták a világbajnokság arculatát is, amelyet Hetsch Ferenc, a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatója készített el. A fiatal grafikus elmondta: a tervezésben inspirációként többek között a vizet és a magyar népművészet motívumait, színvilágát használta.

Hetsch Ferenc ezt követően bemutatta a logót, a sportágak és a helyszínek ikonjait, valamint több termék látványtervét.

Sportág ikonok a 2017-es budapesti vizes vb arculatából (Fotó: Krea Kortárs Művészeti Iskola)

Nemes Mária, a Krea Kortárs Művészeti Iskola igazgatója közölte, hogy egy szakspecifikus továbbtanulási lehetőséggel és ösztöndíjjal segítik Hetsch Ferencet.

„Büszkék vagyunk erre az arculatra, a szervezőbizottság egyértelmű célja volt, hogy a modern kort tükröző arculat legyen, amely bevezet minket az olimpiára is, ez pedig úgy gondolom, alkalmas erre” – jellemezte a munkát Seszták Miklós.

A médiát korábban bejáró, rengeteg kritikát kiváltó arculati elemekről a sajtóeseményen gyakorlatilag nem esett szó

A szervezőbizottság elnöke kitért a Dagály Úszóaréna építésére is, hangsúlyozta, pontosan tartják az ütemtervet és a létesítmény legkésőbb 2017. március 31-ig elkészül, ugyanis júniusban már versenyt fognak rendezni benne. A Komjádi uszodával kapcsolatban megjegyezte, idén szeptemberben kezdődhetnek a munkálatok, és várhatóan a jövő év második negyedévére újul meg a létesítmény.

A két évre szóló szponzori megállapodás értelmében, amelynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a Magyar Telekom a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vb mellett a veterán (masters)-világbajnokság nemzeti főtámogatója is lesz.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy főtámogatói lehetünk egy olyan világbajnokságnak, amely hat sportágat foglal magában. Sok sikert kívánunk a vb-n rajthoz álló minden magyar sportolónak és edzőiknek” – mondta Christopher Mattheisen.

Ezzel az arculattal fogadja Budapest a világot a vizes vb-n (Fotó: Krea Kortárs Művészeti Iskola)

 

2022.08.17 22:30:14

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ütőképes generáció bontogatja szárnyait.

2022.08.17 22:21:18

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha arra gondolok, hogy 87 életévéből hét évtizedet kitöltött a sport, az orvoslás, benne 47 évet mindkettő egyszerre, akkor egyértelmű, hogy nem herdálta el a tehetségét, a lehetőségeit.