Úszás: új edzővel készül a párizsi olimpiára Katie Ledecky

Vágólapra másolva!
2021.09.23. 09:52
null
Katie Ledecky új edzővel dolgozik együtt (Fotó: AFP)
Új edzővel, a Florida Egyetemen dolgozó Anthony Nestyvel készül a párizsi olimpiára Katie Ledecky hétszeres ötkarikás aranyérmes úszó.

A 24 éves sportoló szerdán jelentette be, hogy egyetemet és trénert vált. Ledecky edzéseit az elmúlt öt évben a kaliforniai Stanfordon – ahol pszichológus diplomát szerzett – Greg Meehan szövetségi kapitány irányította.

„A Stanford volt a második otthonom, és mindig különleges helye lesz a szívemben, de most, hogy végeztem, keletebbre költözök, közelebb a családomhoz” – írta közösségi oldalán a fővárosi születésű Ledecky.

Nesty suriname-i színekben 100 méteres pillangóúszásban 1988-ban lett olimpiai bajnok, s a Florida Gators úszócsapatát 2018 júniusa óta vezeti. Tanítványai közül Robert Finke Tokióban – Ledeckyhez hasonlóan – megnyerte a 800 és az 1500 méteres gyorsúszást, míg Kieran Smith bronzérmet szerzett 400 méteren.

Ledecky az idénre halasztott tokiói játékokon két aranyéremmel és két ezüstéremmel bővítette gyűjteményét, s az első női úszó lett, aki hat egyéni úszóaranyat nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik